breaking news

Warlley Alves ontmoet Kiichi Kunimoto tijdens UFC Auckland

April 21st, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist heeft de UFC naar buiten gebracht dat de Braziliaan Warlley Alves op 11 Juni 2017 zijn opwachting zal maken tijdens UFC Fight Night 110 in Auckland, Nieuw-Zeeland. De Brazilaan zal het opnemen in een Welterweightgevecht tegen de Japanner Kiichi Kunimoto. Het gevecht zal plaatsvinden in de Octagon van de Spark Arena (voormalig Vector Arena). Het is niet bekend of het gevecht deel uitmaakt van de Main Card of Preliminary Card.

Warlley Alves (MMA 10-2/UFC 4-2) vocht in 2014 op Middleweight het derde seizoen van TUF Brazil. Alves won TUF Brazil 3 door in de finale Marcio Alexandre Jr. via Guillotine Choke Submission in de derde ronde te verslaan. Alves geroemd om zowel zijn groundgame als zijn standup game vocht vervolgens in November 2014 in Brazilië tegen Alan Jouban. In een zeer controversiële Unanimous Decision won Alves in zijn thuisland. Vervolgens wist Alves de Frans-Canadees Nordine Taleb te verslaan via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde tijdens UFC 190. Vervolgens maakte Alves zijn debuut in de Verenigde Staten tegen de eveneens ongeslagen Colby Covington. Alves wist Covington vroeg in de eerste ronde via Guillotine Choke Submission te stoppen. Veel mensen zagen/zien Alves als een van de grootste talenten in de UFC Welterweight divisie. Het ging echter voor eigen publiek mis in Mei 2016. Na een uitstekende eerste ronde van Alves, ging het qua cardio mis in de tweede en derde ronde. Bryan Barberena (niet vies van een upsetje) wist de ongeslagen Braziliaan voor eigen publiek te verslaan. Echter in zijn meest recente partij kon Alves het tij niet keren. Tegen TUF 21 winnaar Kamaru Usman werd een dominante Unanimous Decision verlies geleden. Hierdoor heeft Alves een two-fight losing streak die hij zal moeten proberen te doorbreken in Nieuw-Zeeland.

Kiichi Kunimoto (MMA 18-6-2-1/UFC 3-1-0-0) kwam in 2014 de UFC binnen. De Japanner verwierf in Azië vooral faam in de Pancrase en HEAT organisaties. In die laatste organisatie won Kunimoto in 2012 de Welterweight titel. Deze zou de Japanner tweemaal met succes verdedigen alvorens hij overstapte naar de UFC. Kunimoto won zijn UFC debuut in de eerste ronde tegen Luiz Dutra Jr. Dutra Jr. werd gediskwalificeerd na illegale ellenbogen naar de achterkant van het hoofd van Kunimoto. Vijf maanden later nam Kunimoto het op tegen de Braziliaan Daniel Sarafian. Kunimoto verraste door de favoriete Sarafian via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde te finishen. Dit leverde Kunimoto de Performance of the Night bonus op. In September 2014 pakte Kunimoto zijn derde overwinning binnen de UFC door de Australiër Richard Walsh via Split Decision te verslaan. Tijdens zijn laatste partij in Februari 2015 verloor Kunimoto in zijn VS debuut voor de UFC tegen Neil Magny vroeg in de derde ronde via Rear Naked Choke Submission. Dit was mede door blessures het laatste gevecht van Kunimoto in de UFC. De Japanner keert dus na ruim twee jaar terug in de Octagon in Juni 2017.

Comments are closed.

Translate »