breaking news

Walt Harris vs. Mark Godbeer nu ingepland voor UFC 217 in New York

October 9th, 2017 | by Redactie
Walt Harris vs. Mark Godbeer nu ingepland voor UFC 217 in New York
UFC
0

MMA Uno’s Jim Edwards wist naar buiten te brengen dat het gevecht tussen Walt Harris en Mark Godbeer dat afgelopen Zaterdag tijdens UFC 216 plaats had moeten vinden opnieuw is ingepland voor UFC 217 op 4 November 2017 in New York. In verband met een blessure afgelopen weekend van Derrick Lewis, gaf de UFC Walt Harris de kans om in te vallen op de PPV card van UFC 216 tegen Fabricio Werdum. Godbeer hoefde daarvoor niet te vechten. De UFC heeft echter snel gehandeld en heeft beide mannen opnieuw ingepland voor de Madison Square Garden Arena. Ondanks het snelle verlies van Harris hield hij geen blessures over waardoor het gevecht snel kon worden ingepland.

Walt Harris (MMA 10-6/UFC 3-5) en de UFC was in het begin geen succesvolle combinatie. De American Top Team Heavyweight vocht zevenmaal voor de UFC. Harris won na een afwezigheid van bijna anderhalf jaar in Januari 2016 via TKO in de eerste ronde van Cody East. Harris had zijn drie voorgaande gevechten in de UFC verloren tegen Jared Rosholt, Nikita Krylov & Soa Palelei. In Oktober 2016 vocht Harris tegen de Rus Shamil Abdurakhimov. In een zeer teleurstellend gevecht van beide kanten won Abdurakhimov uiteindelijk via Split Decision. Harris vocht begin dit jaar tegen Chase Sherman. In een van de beste prestaties van Harris wist hij Sherman in de tweede ronde op spectaculaire wijze via KO te verslaan. Harris gaf die overwinning een succesvol vervolg in Juni tijdens een evenement in Singapore. Harris maakte snel werk van de Fransman Cyril Asker die via KO in de eerste ronde werd gefinisht. Na een zeer zwak begin binnen de UFC lijkt Harris herboren, en lijkt een Top 15 plek een kwestie van tijd. Harris zou tijdens UFC 216 vechten tegen Mark Godbeer, maar kreeg de kans om tegen Fabricio Werdum te vechten een paar uur voor het gevecht nadat Derrick Lewis geblesseerd afhaakte. Harris pakte de kans, maar kwam duidelijk te kort tegen Werdum die Harris vroeg in de eerste ronde via Armbar Submission finishte. Nu is het gevecht tegen Godbeer opnieuw ingepland.

Mark Godbeer (MMA 12-3/UFC 1-1) was toen hij eind vorig jaar bij de UFC tekende de BAMMA Heavyweight kampioen. Godbeer won deze titel door in Juni 2015 Paul Taylor (niet de UFC veteraan) te verslaan via TKO in de tweede ronde. In Mei 2016 verdedigde hij zijn titel met succes tegen Stuart Austin. Ook Austin werd in de tweede ronde verslagen via TKO. Godbeer vocht ook eenmaal voor Bellator. Dit was geen succes, hij verloor van Cheick Kongo via TKO. Godbeer maakte in Belfast zijn debuut voor de UFC tegen de Amerikaan Justin Ledet. Een onsuccesvol debuut aangezien Godbeer vroeg in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission werd gestopt door Justin Ledet. Ledet die zelf boksen als zijn sterkste wapen ziet was zelf het meest verbaasd over zijn Submission overwinning tegen iemand als Godbeer. Godbeer werd in Maart van dit jaar gekoppeld aan Todd Duffee, echter trok Duffee zich terug en werd vervangen door nieuwkomer Daniel Spitz. In een zeer eenzijdige partij wist Godbeer uiteindelijk Spitz meerdere malen ”aan” te slaan, maar niet te finishen. Godbeer won via Unanimous Decision en pakte zo zijn eerste overwinning in de Octagon. Godbeer stond vervolgens gematch begin Juli tegen de Amerikaan Justin Willis. Echter raakte Godbeer geblesseerd waardoor hij het gevecht aan zich voorbij moest laten gaan. Vervolgens zou Godbeer vechten tegen Walt Harris tijdens UFC 216. Echter viel Harris in voor Derrick Lewis op dezelfde card een paar uur voor het gevecht. Hierdoor had Godbeer geen tegenstander meer. Nu is het gevecht dus opnieuw ingepland.

Comments are closed.

Translate »