breaking news

Waarschijnlijke Title Eliminator tussen TJ Dillashaw & John Lineker tijdens UFC 207

November 3rd, 2016 | by Marcel Dorff

De UFC heeft zojuist bekend gemaakt dat voormalig Bantamweight Kampioen TJ Dillashaw het op 30 December 2016 op zal nemen tegen de Braziliaan John Lineker. Het Bantamweightgevecht zal plaatsvinden in de T-Mobile Arena te Las Vegas, Nevada. Het gevecht tussen #1 contender en #2 contender uit de Bantamweight divisie kan niet anders dan een title eliminator zijn.

TJ Dillashaw (MMA 13-3/UFC 9-3) kwam via TUF 14 de UFC binnen. Destijds vechtend voor Team Alpha Male verloor Dillashaw de TUF Finale tegen John Dodson via KO in de eerste ronde. Vervolgens wist Dillashaw een winstreak van vier gevechten op te bouwen met onder meer finishes tegen Hugo Viana en Issei Tamura. Eind 2013 liep Dillashaw tegen zijn tweede verliespartij aan. Raphael Assuncao was via een controversiële Split Decision in Brazilië te sterk. Dillashaw versloeg vervolgens Mike Easton en kreeg daarop geheel onverwacht een titelgevecht tegen Kampioen Renan Barão aangeboden. Barão was torenhoog favoriet, maar wist dit niet waar te maken. Dillashaw wist via een op dat moment ”huge upset” de Braziliaan in de vijfde ronde via TKO te verslaan. Dillashaw verdedigde vervolgens zijn titel tegen ”late replacement” Joe Soto via KO in de vijfde ronde. Hierna stond de rematch tegen Renan Barão op het programma. Dillashaw was opnieuw superieur ten opzichte van de Braziliaan en wist hem dit keer te verslaan in de vierde ronde via TKO. Begin dit jaar keerde ”The King of the Bantamweight Division” terug na vele jaren van blessureleed. Dominick Cruz versloeg TJ Dillashaw via Split Decision en pakte zijn titel die hij in de Octagon nooit verloren was terug. Dillashaw won afgelopen Juli via Unanimous Decision van Raphael Assuncao en leek hiermee zichzelf te verzekeren van een rematch tegen Kampioen Dominick Cruz. De UFC ging echter voor het geld en besloot de Cody Garbrandt hype te volgen en de #6 in de rij voorrang te verlenen.

John Lineker (MMA 29-7/UFC 10-2) vocht vanaf 2012 tot begin 2015 in de UFC Flyweight divisie. Ondanks dat Lineker een zeer goed record had, en ook in de Top 7 stond van die divisie kreeg hij nooit een titelgevecht aangeboden. Lineker verloor een #1 contender gevecht tegen de Rus Ali Bagautinov, maar dat zal niet eens zo zwaar hebben gewogen. Lineker zelf wel, letterlijk. De Braziliaan miste van zijn acht gevechten in de Flyweight divisie maar liefst viermaal het streefgewicht van maximaal 126 lbs. De UFC verplichtte Lineker om een divisie omhoog te gaan. En dat verloopt tot nu toe succesvol. De Braziliaan heeft een winstreak van zes gevechten in de UFC, waarvan vier gevechten in de Bantamweight divisie. Lineker won in 2015 van Francisco Rivera via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde. Die ronde was zo fantastisch dat de UFC het gevecht dat iets meer dan twee minuten duurde beloonde met de Fight of the Night bonus. In 2016 won Lineker van Rob Font (Unanimous Decision), Michael McDonald (KO) en een controversiële Split Decision vorige maand tegen John Dodson. Hierdoor staat Lineker er zelfs nog beter voor dan dat hij er ooit voorstond in de Flyweight divisie. Een overwinning tegen TJ Dillashaw zou Lineker dan ook rechtstreeks katapulteren richting een titelgevecht….de vraag is alleen of Lineker zijn gewicht haalt. Tegen Dodson was Lineker ditmaal op Bantamweight te zwaar.

pixlr_20161102024448084

Leave a Reply

Translate »