breaking news

Waarom staat het gevecht tussen Francis Ngannou en Jairzinho Rozenstruik op de prelims?

April 8th, 2020 | by Marcel Dorff
Waarom staat het gevecht tussen Francis Ngannou en Jairzinho Rozenstruik op de prelims?
UFC
0

Bij veel UFC fans is er verwarring en verontwaardiging ontstaan dat de partij tussen de topcontenders Ngannou en Rozenstruik in de Heavyweight divisie op de Preliminary Card staat van UFC 249 op 18 april aanstaande. Daar tegenover staat bijvoorbeeld dat de partij tussen de niet gerankte Heavyweights Greg Hardy Jr. en Yorgan de Castro wel op het PPV gedeelte van het evenement staat. De reden hiervan is over het algemeen puur marketing technisch.

De UFC heeft sinds begin 2019 een deal met ESPN. Bij deze deal is de afspraak dat van de PPV evenementen (de genummerde evenementen) tenminste de laatste vier prelims op ESPN worden uitgezonden. ESPN is misschien wel het grootste platform in de Verenigde Staten met betrekking tot sport. Hierdoor zijn voor veel vechters deze prelims vaak zeer interessant om op te vechten. De UFC weet dat deze gevechten door veel mensen bekeken worden en zorgt dus meestal dat tijdens deze partijen atleten te bewonderen zijn die ze een push willen geven en waar veel van wordt verwacht in de nabije toekomst.

Hierdoor zet de UFC meestal een PPV waardige partij als laatste prelim op het programma. Waarom? De vaste UFC kijker moet de UFC het in principe niet van hebben. Deze mensen schaffen de PPV sowieso aan (vergeet niet dat een PPV in de VS 70 dollar kost!!). Het gaat juist om de zogeheten “casuals”. Mensen die af en toe een UFC evenement meepikken. Doordat een spectaculaire partij als prelim afsluiter wordt gebruikt zijn vaak mensen sneller geneigd om de PPV ook te kopen. Zet je er een mindere partij neer dan heb je meer kans dat er naar een ander kanaal geschakeld wordt.

Het is duidelijk dat de UFC een harde partij verwacht tussen Francis Ngannou en Jairzinho Rozenstruik. Dit is hoofdzakelijk de reden dat de UFC de partij als afsluiter van de prelims heeft staan. Dit wordt vooral gedaan bij Amerikaanse PPV evenementen.

Bekijk hieronder de complete line-up.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »