breaking news

Waarom het verliezen van gewicht nierstenen kan veroorzaken

February 19th, 2017 | by Lennart Van Arendonk
Waarom het verliezen van gewicht nierstenen kan veroorzaken
MMA
0

Afgelopen weekend moest oud UFC vechter Matt Mitrione zijn gevecht tegen Fedor Emelianenko gedwongen annuleren. Hij stond origineel ingeroosterd op het main event van bellator 172 maar moest op de avond van het gevecht met spoed het ziekenhuis bezoeken. Wat een prachtige avond moest worden, eindigde in een grote teleurstelling. Een dag na het evenement is Matt weer hersteld en gezond om te trainen. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

Het laten uitdrogen van je lichaam in combinatie met een hoge eiwitinname zijn twee factoren die rechtstreeks verband houden met het oplopen van nierstenen. Deze twee factoren zijn geen onbekende zaken bij de wedstrijdvechters. Atleten willen zo laag mogelijk in het gewicht zakken om meer kans te maken op de overwinning. Het afgesproken gewicht kan soms wel tientallen kilo’s onder het normale gewicht staan. Nierstenen loop je op wanneer afvalstoffen niet helemaal oplossen in de urine, dan kunnen er vervolgens in het nierbekken kristallen of steentjes ontstaan. Dit kan een behoorlijk zeurende pijnklacht geven. Het vechten van een MMA partij is dan ook niet mogelijk.

Niet alleen Matt Mitrione heeft klachten opgelopen tijdens deze activiteiten. Ook de huidige UFC Featherweight kampioen Jose Aldo heeft een bezoek moeten brengen bij het ziekenhuis. Hij moest na zijn gevecht met Chan Sung Jung tijdens UFC 163 behandeld door professionals. Ook Rodrigo Damm is hiermee bekend. Hij moest zijn partij tijdens UFC Fight Night 29 last minute annuleren.

Comments are closed.

Translate »