breaking news

Vrijdag de 13e: De drie grote pechvogels van de UFC

January 13th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Vandaag wordt door veel mensen als een ongeluksdag beschouwd. Je stoot je teen, je vergeet je telefoon of je stoot je koffie om… Het kan allemaal vandaag. MMA DNA neemt de gelegenheid om deze dag te gebruiken voor een item over de grootste pechvogels die de UFC kent.

Kenny Florian:
Een uitstekende vechter en een echte ambassadeur voor de sport, Kenny Florian gaat de boeken in als een van de beste vechter die nooit de titel heeft kunnen bemachtigen. Florian maakte zijn introductie bij de promotie via de Amerikaanse realityserie en MMA-competitie The Ultimate Fighter. Hij verloor hier de finale van Diego Sanchez. Een jaar later kreeg hij de kans om te vechten voor de UFC Lightweight titel. Een partij tegen Sean Sherk die hij niet wist te winnen.
In 2009 kreeg hij opnieuw de kans om te vechten voor het goud. Hij wist B.J. Penn te domineren maar viel laat in de vierde ronde in een rear-naked-choke. Het goud glipt hem opnieuw door de vingers.
Na een aantal partijen probeert de Amerikaan het opnieuw in de Featherweight divisie. Tijdens UFC 136 sluit hij zijn carrière af in een gevecht tegen Jose Aldo. Ook dit keer slaagt hij er niet in om de titel te veroveren.

Dominick Cruz
Het sterke voetenwerk leek zijn tol te eisen. In zijn aanloop naar het gevecht tegen Urijah Faber scheurde de kampioen zijn kruisband. Het herstel liep uit vanwege complicaties en nadat Cruz ook zijn lies scheurde, deed hij in januari 2014 na 27 maanden inactiviteit afstand van zijn wereldtitel bij de UFC.
Cruz kwam in 2014 snoei hard terug met een technische knock-out in de eerste ronde en leek scherper dan ooit. Helaas maar waar dook er ook dit keer weer een blessure op. Cruz moest opnieuw herstellen en kon pas in 2016 weer de Octagon betreden. Eenmaal teruggekomen slaagde hij er wel in om de titel weer terug te winnen. Deze is overigens ondertussen overhandigd aan Cody Garbrandt.

Alessio Sakara
Deze Italiaanse MMA vechter heeft vaak te maken gehad met geannuleerde partijen. Zijn UFC carrière begon tijdens UFC 55. Hij ontving hier een illegale trap en de partij is beoordeeld met een onbesliste uitslag. Vervolgens is zijn partijen tegen Wilson Gouveia, Jake Rosholt, Rousimar Palhares, Nate Marquardt, Jorge Rivera, Gerald Harris, Maiquel Falcão, Tom Watson en Magnus Cedenblad allemaal geannuleerd door blessures bij zijn tegenstander als hemzelf. Sakara staat momenteel onder contract van Bellator MMA.

Leave a Reply

Translate »