breaking news

Vrijdag de 13e: Blunders en pechvogels

October 13th, 2017 | by Lennart Van Arendonk
Vrijdag de 13e: Blunders en pechvogels
MMA
0

Vrijdag de dertiende wordt door veel mensen als een ongeluksdag beschouwd. Op deze dag struikelen er net wat meer mensen over de stoeprand, mis je net wat sneller de bus en laat je het eten net wat sneller aanbranden. Personen die in deze dag geloven blijven liever de hele dag in bed liggen. Om van deze dag gebruik te maken, schrijven wij over een aantal grote pechvogels die op het canvas gestreden hebben.

Kevin Randleman slaat zichzelf knock-out.
Randleman moest op 10 maart, 2000 zijn UFC Heavyweight titel verdedigen tegen Pedro Rizzo tijdens UFC 24. Echter gooide een bizarre gebeurtenis dat backstage plaatsvond roet in het eten. Randleman was opgewarmd en klaar voor de strijd, maar gleed uit over een pijp en viel met zijn hoofd op de betonnen vloer. Het uitglijden koste hem zijn bewustzijn en ook het gevecht. Het gevecht is later opnieuw georganiseerd tijdens UFC 26. Randleman won deze partij met een unanieme beslissing. Kevin Randleman is op 44-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval.

David Gardners begroet Japan tijdens de strijd.
De Amerikaanse David Gardner en de topvechter Shinya Aoki deelde het canvas tijdens het evenement Dream 7 in Saitama, Japan. Garder dacht alles onder controle te hebben en maakte een domme fout midden in het gevecht. Met Aoki op zijn rug deelde hij een groet uit naar Japan maar werd vervolgens gelijk afgestraft. Gardners verloor het gevecht met een Rear-naked choke in de eerste ronde. Bekijk de beelden hier:

Wanderlei Silva daagt Chuck Liddell uit.
Rond het evenement UFC 61 circuleerde het gerucht rond dat Wanderlei Silva zich zou aansluiten bij de organisatie. De promotie gaf hem een microfoon en de mogelijkheid om zichzelf te introduceren. Echter verliep zijn speech niet zoals zou moeten. Door zijn gebrekkige Engels verwisselde hij de woorden f*ck en fight met elkaar. Kijk en luister:

De spelfouten van Reebok.
Sinds de introductie van de sponsordeal lijkt Reebok weinig liefde te ontvangen. Ze hebben dan ook een slechte eerste indruk gemaakt. Zo werden de namen van verschillende atleten verkeerd geschreven en zijn de nationaliteiten van vechters omgedraaid. Germaine de Randamie stond in de mannen selectie en kwam Conor McGregor uit Amerika.

De dubbele knock-out van Gray Maynard en Robert Emerson.
Tijdens de finale van de Amerikaanse realityserie en MMA-competitie The Ultimate Fighter seizoen vijf stonden de deelnemers Gray Maynard en Robert Emerson tegenover elkaar. In het Palm Casino Resort van Las Vegas, Nevada werden wij verrast met een dubbele knock-out. Na een harde slam van Maynard stopt de scheidsrechter Steve Mazzagatti het gevecht. Echter zijn beide vechter gewond geraakt tijdens deze actie. Maynard heeft het canvas hard geraakt met zijn hoofd terwijl zijn schouder de maag van Emerson verpletterd.

Overwinings-salto’s gaat fout.
Vaak barsten de atleten van de adrenaline na het winnen van een partij. Daarom worden deze overwinningen soms uitbundig gevierd. Hieronder kun je twee voorbeelden vinden van overwinnings-salto’s die niet helemaal gingen zoals gehoopt. In de eerste video loopt de vechter een lelijke blessure op, en in de tweede video wordt er geland op een cameraman.

Tyron Woodley heeft toch niet gewonnen.
Na het main event van UFC 205 wees Bruce Buffer de kampioen Tyron Woodley aan als winnaar. Echter kwam tijdens het Octagon-interview met Joe Rogan de echte uitslag naar boven. Het gevecht is niet beoordeeld tot een split-decision, maar tot een draw. The veteran voice of the Octagon vertelde later aan TMZ Sports over de fout: “I’m the messenger. I don’t add up the scores, I don’t do that. But, at the same time, I actually learn more so than ever, if there was a question, I’m gonna bring it up at that point. Thank God I didn’t announce Stephen Thompson as the winner, that would’ve been kind of a Steve Harvey moment.”

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »