breaking news

Vooruitblik: Wie is de volgende tegenstander van Badr Hari?

February 28th, 2020 | by Jamal Boussenaf
Vooruitblik: Wie is de volgende tegenstander van Badr Hari?
GLORY
0

Vorige week donderdag maakte GLORY bekend dat Badr Hari op 20 juni in Ahoy Rotterdam zijn terugkeer zal maken in de ring. Zijn tegenstander is nog niet bekend en zal aanstaande zaterdag tijdens GLORY 75 Utrecht bekend gemaakt worden.

Eerder deze week plaatste GLORY een filmpje op social media met de mogelijke tegenstanders van Badr Hari. In dit filmpje kwamen vier potentiële tegenstanders naar voren: Benjamin Adegbuyi, Jamal Ben Saddik, D’Angelo Marshall en Jahfarr Wilnis.

Benjamin Adegbuyi (34-6-0, 14-4-0 GLORY) lijkt de meest realistische optie om het tegen Badr Hari op te nemen. Hij is momenteel de #2 gerankte heavyweight, één plek boven Badr Hari die momenteel op #3 staat. Tijdens GLORY 71 in Chicago op 22 november 2019 vocht hij voor het laatst. Met een unanimous decision versloeg de #4 gerankte heavyweight D’Angelo Marshall. Ongeveer een jaar daarvoor op 8 december 2018 verloor hij tijdens GLORY 62 in Rotterdam de GLORY Heavyweight Grand Prix finale van Jamal Ben Saddik.

Jamal Ben Saddik (35-7-0, 10-6-0 GLORY) is momenteel de #1 gerankte heavyweight op de GLORY ranglijst. Hij daagde Badr Hari al eens eerder uit na zijn winst op D’Angelo Marshall tijdens GLORY 59 in Amsterdam. Maar een kans op de titel en een derde gevecht met Rico Verhoeven lijkt voor Ben Saddik toch de meest realistische optie. Ondanks dat zijn laatste gevecht alweer uit 2018 dateert. Toen hij Benjamin Adegbuyi in de GLORY Heavyweight Grand Prix versloeg.

D’Angelo Marshall (20-5-0, 6-4-0 GLORY) is momenteel de #4 gerankte heavyweight op de GLORY ranglijst. Na in 2019 twee keer gewonnen te hebben, verloor hij uiteindelijk op 22 november 2019 van Benjamin Adegbuyi. Zijn twee overwinningen waren tegen Jahfarr Wilnis en Daniel Skvor. Een gevecht met Badr Hari lijkt net iets te hoog gegrepen voor Marshall. Tegen de wat lager gerankte vechters doet hij het prima, maar wanneer hij tegenover een echte contender in de ring staat komt hij steeds net iets te kort.

Jahfarr Wilnis (32-13-1, 7-8-0 GLORY) is de laatste en gelijk ook de minst realistische potentiële tegenstander van Badr Hari. De Utrechter zal mogelijk aanwezig zijn tijdens GLORY 75 Utrecht, maar dat zal dan alleen zo zijn omdat het evenement in zijn stad is. Hij is momenteel de #7 gerankte heavyweight van GLORY en heeft drie wedstrijden achter elkaar verloren. Een gevecht tegen iemand uit de top 3 is dus niet realistisch.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste kickboks nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »