breaking news

Voormalig WFCA kampioen Maxim Grishin maakt UFC debuut op 11 juli tijdens UFC 251

July 2nd, 2020 | by Marcel Dorff
Voormalig WFCA kampioen Maxim Grishin maakt UFC debuut op 11 juli tijdens UFC 251
UFC
0

Voormalig WFCA Light-Heavyweight kampioen Maxim Grishin heeft bij de UFC getekend. Grishin zal op 11 juli aanstaande de Moldaviër Alexander Romanov vervangen. Grishin treft de Pool Marcin Tybura in de Heavyweight divisie. Beide vechters ontmoeten elkaar op Yas Island te Abu Dhabi, VAE. Het gevecht werd bekend gemaakt door TASS journalist Igor Lazorin.

Marcin Tybura (MMA 18-6/UFC 5-5) is een Poolse vechter die Kampioen was bij de M-1 Global organisatie. Een van de sterkste (zo niet de sterkste) Russische MMA organisaties. Tybura maakte in 2016 in Zagreb zijn debuut voor de UFC tegen Timothy Johnson. In een erbarmelijk slecht gevecht wist Johnson uiteindelijk als minder slechtere (en dus winnaar) uit de bus te komen. Tybura revancheerde zich vervolgens op fenomenale wijze door Viktor Pesta te verslaan via een perfecte headkick. Tybura zou het vervolgens opnemen tegen Derrick Lewis in de Filipijnen, maar die card werd zoals bekend gecanceld. Vervolgens zou Tybura vechten tegen Luis Henrique de Oliveira. Maar het gevecht werd liefst tweemaal uitgesteld. Ondanks dat vochten beiden mannen tijdens UFC 209 alsnog tegen elkaar. Tybura bleek uiteindelijk te beschikken over een betere conditie dan de Braziliaan en finishte hem in de derde ronde via TKO. Vervolgens mocht Tybura tijdens het UFC evenement in Singapore tijdens het Co-Main event vechten tegen voormalig UFC Heavyweight Kampioen Andrei Arlovski. In een zeer matig tot langdradig gevecht was het uiteindelijk Tybura die met zijn groundgame uiteindelijk de winst via Unanimous Decision wist te pakken. Tybura zou het vervolgens in November 2017 opnemen tegen Mark Hunt. Echter werd Hunt om gezondheidsredenen van het gevecht gehaald en werd Fabricio Werdum als vervanger opgeroepen. Werdum was een klasse beter dan Tybura en won via Unanimous Decision. Tybura werd vervolgens gematcht tegen Derrick Lewis tijdens UFC Austin in Februari 2018. Tybura wist met zijn groundgame in de eerste twee rondes Lewis nog redelijk de baas, maar verloor uiteindelijk alsnog via KO in de derde ronde. Tybura wist zich vervolgens in Juli 2018 te revancheren. In Hamburg werd Stefan Struve via Unanimous Decision verslagen. Echter kwam Tybura tijdens UFC St.Petersburg in April 2019 minder goed voor de dag. De Dagestani Shamil Abdurakhimov was te sterk en versloeg de Pool via TKO in de tweede ronde. Tybura kon vervolgens in September 2019 tijdens UFC Vancouver zijn verlies van een paar maanden eerder niet rechttrekken. De Pool ging binnen een minuut KO tegen Augusto Sakai. Na twee verliespartijen wist Tybura in Februari 2020 eindelijk weer eens te winnen. Via een dominante Unanimous Decision werd gewonnen van Sergey Spivak. Tybura zou vervolgens vechten tegen Alexander Romanov in Juli 2020. Echter trok Romanov zich terug en werd Maxim Grishin de nieuwe tegenstander.

Embed from Getty Images

Maxim Grishin (MMA 30-7-2/UFC 0-0-0) is een Russische MMA vechter die zijn professionele carrière in 2008 begon. Na een moeizame start wist Grishin echter te imponeren bij de M-1 Global organisatie. Na overwinningen op Arsen Abulkerimov en Alexander Volkov mocht Grishin vechten voor de Heavyweight titel tegen Guram Gugenishvili. Grishin verloor het gevecht. Vervolgens zou hij vijf gevechten op rij weten te winnen en kreeg hij de kans om voor de Interim titel te vechten tegen Kenny Garner. Grishin verloor in de vijfde ronde via KO. Dit deed de Rus besluiten om naar de Light-Heavyweight divisie te gaan. Na zes overwinningen op rij tegen onder meer Joachim Christensen en Trevor Prangley tekende Grishin bij de Tsjetsjeense organisatie WFCA. Grishin was een van de grote sterren van de organisatie en mocht na vijf overwinningen vechten voor de titel tegen Magomed Ankalaev. Helaas voor Grishin zonder succes. Na vervolgens tweemaal gewonnen te hebben mocht hij voor de vacante titel vechten tegen Leonardo Guimaraes. Ditmaal pakte Grishin wel de titel. Hij versloeg Guimaras via Unanimous Decision. Grishin tekende vervolgens in 2018 bij de PFL organisatie en deed zowel in dat jaar als in 2019 een gooi naar 1 miljoen dollar. Grishin verloor geen enkele partij, maar werd twee keer via een Draw (jurykeuze) uitgeschakeld. Nu zal Grishin zijn UFC debuut gaan maken.

Прогноз на бой Максим Гришин – Михаил Мохнаткин 09.08.2019

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »