breaking news

Voormalig UFC kampioen Luke Rockhold maakt pro grappling debuut

November 16th, 2019 | by Redactie
Voormalig UFC kampioen Luke Rockhold maakt pro grappling debuut
Brazilian Jiu-Jitsu
0

De twaalfde editie van het professional grappling event Polaris staat zaterdag 30 november in Newport (Wales) weer bol van de partijen tussen top grapplers uit Europa en daarbuiten. De organisatie maakte afgelopen week de hoofdpartij bekend, waarin niemand minder dan voormalig UFC kampioen Luke Rockhold het opneemt tegen Nicky Rodriguez.

Polaris heeft op ieder evenement wel enkele bekende namen uit de MMA wereld, die het dan bij voorkeur opnemen tegen een grote naam uit de jiu-jitsu scene. Zo stonden Rafael Lovato jr., Urijah Faber, Jake Shields, Benson Henderson en Satoshi Ishii al eerder op de Polaris mat, overigens met wisselend succes. Met het contracteren van Rockhold heeft Polaris weer een top MMA vechter gevonden, die het in de traditie van ‘ MMA vs jiu-jitsu’ opneemt tegen niemand minder dan Nick Rodriguez.

Rodriguez is ‘hot’ in jiu-jitsu land. Afkomstig uit de New Yorkse ‘Danaher Death Squad’, is deze NCAA worstelaar iemand die de transitie naar jiu-jitsu erg snel heeft gemaakt. Opvallend detail is dat Rodriguez nog maar een paarse band heeft in het jiu-jitsu, waar zo’n beetje alle top vechters de zwarte band dragen. Rodriguez heeft in zowel Polaris 10 als in Polaris 11 zeges staan, en heeft op de afgelopen ADCC, het officieuze WK no-gi jiu-jitsu, een zilveren medaille gewonnen.
Hoewel Luke Rockhold zelf wel de zwarte band in het jiu-jitsu bezit, zal hij op zijn hoede moeten zijn voor de ‘ black belt slayer’ Rodriguez. Dat hij zich serieus aan het voorbereiden is blijkt wel uit de clips die op social media rondgaan, waarbij Rockhold traint met jiu-jitsu legende Marcus Buchecha Almeida.

Naast Rockhold vs Rodriguez heeft Polaris 12 ook UFC vechter Marcin Held (POL) op de line-up staan tegen PJ Barch. Ook staat MMA coryfee Gilbert Burns (BRA) op de kaart. Hij mag het opnemen tegen de Noorse Europees kampioen jiu-jitsu Tommy Langaker. Meervoudig wereldkampioene Michelle Nicolini, die momenteel voor ONE FC vecht in Azië, zal tegen het Britse talent Vanessa English opnemen. Polaris werkt nog aan een of twee partijen, en zal zaterdag avond 30 november vanaf 18:00 uur live worden uitgezonden op UFC FightPass.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA / kickboks / BJJ nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »