breaking news

Voormalig M-1 Global Kampioen Movsar Evloev treft Mike Grundy tijdens UFC Shenzhen

July 23rd, 2019 | by Marcel Dorff
Voormalig M-1 Global Kampioen Movsar Evloev treft Mike Grundy tijdens UFC Shenzhen
UFC
0

De UFC heeft een nieuw gevecht toegevoegd aan de UFC Fight Night 157 card in Shenzhen, China. Voormalig M-1 Global kampioen Movsar Evloev zal het op 31 Augustus 2019 gaan opnemen tegen de Engelsman Mike Grundy in de Featherweight divisie. Dit bevestigde Evloev via Social Media. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het Shenzhen Universiade Sports Center op de Preliminary Card.

Movsar Evloev (MMA 11-0/UFC 1-0) is een vechter die afkomstig is uit Ingoesjetië, een autonome republiek van de Russische Federatie. Evloev startte zijn Pro-MMA carrière in 2014 bij de M-1 Global organisatie. Evloev debuteerde met een Rear Naked Choke Submission overwinning in de tweede ronde tegen Jianwei He. M-1 Global gooide Evloev vervolgens al in zijn tweede gevecht voor de leeuwen. De sterke Chinees Zhenhong Lu werd aan de man uit Ingoesjetië gekoppeld. Evloev vocht sterk en won via Unanimous Decision. Vervolgens kwam Evloev uit in twee kleinere toernooien van de M-1 Global organisatie waar hij beide keren wist te winnen. Evloev won vervolgens nog twee partijen in 2016 waaronder een Unanimous Decision overwinning tegen Lee Morrison. Hierdoor mocht Evloev in 2017 vechten tegen Bantamweight Kampioen Pavel Vitruk. Echter raakte Vitruk geblesseerd waarna Evloev voor de Interim titel moest vechten tegen Alexei Nevzorov. Evloev maakte duidelijk dat hij de echte #1 contender was en versloeg Nevzorov via een vernietigende Headkick KO in de tweede ronde. Drie maanden later stond alsnog het titel gevecht tegen Vitruk op het programma. Evloev won na vijf rondes dominatie via Unanimous Decision en was de nieuwe Kampioen. Begin 2018 verdedigde Evloev de titel met succes. Via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde werd Sergey Morozov verslagen. Evloev verdedigde vervolgens in het iconische en jaarlijkse ”In the Mountains” evenement van M-1 Global voor de tweede keer zijn belt. Voor eigen publiek werd de Braziliaan Rafael Dias in de vijfde ronde via KO verslagen. Evloev had het erg moeilijk in deze partij, maar toonde veerkracht. Evloev maakte vervolgens de overstap naar de UFC en zou debuteren tegen Muin Gafurov in St.Petersburg. Echter moest Gafurov in verband met een contractdispuut zich terugtrekken en werd Seung Woo Choi de nieuwe tegenstander. Evloev won het gevecht via Unanimous Decision en mocht spreken van een geslaagd UFC debuut.

Embed from Getty Images

Mike Grundy (MMA 12-1/UFC 1-0) is een Engelsman die in 2014 zijn Pro-MMA debuut maakte. Grundy traint al jaren bij Team Kaobon en is de vaste trainingspartner van Darren Till. Grundy (die al een bekende naam had opgebouwd in het worstelen) startte zijn MMA carrière bij de bekende Britse bond BAMMA. Daar wist hij in zes partijen vijfmaal de overwinning te pakken. Grundy zou vervolgens vechten voor de Ice FC organisatie, om vervolgens in 2017 op te duiken in Japan bij Shooto. Daar versloeg hij Yutaka Saito via Unanimous Decision. Dit leverde hem een gevecht op bij het inmiddels gefuseerde ACB. Grundy pakte daar ook een overwinning door de Australiër Michael Tobin zijn eerste Pro-MMA verlies toe te brengen. In November 2017 pakte Grundy zijn meest prestigieuze overwinning. Tijdens een Aspera FC evenement won hij de titel door voormalig UFC vechter Fernando Bruno via Unanimous Decision te verslaan. Grundy kreeg vervolgens de kans om tijdens UFC Londen in Maart 2019 zijn debuut te maken voor de organisatie tegen Nad Narimani. Grundy brak de winstreak van vijf gevechten van Narimani en versloeg hem via TKO in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »