breaking news

Voormalig Kampioen Phil Davis ontmoet Linton Vassell tijdens Bellator 200 in Londen

February 27th, 2018 | by Marcel Dorff
Voormalig Kampioen Phil Davis ontmoet Linton Vassell tijdens Bellator 200 in Londen
Bellator MMA
0

Bellator MMA maakte zojuist het derde gevecht bekend voor Bellator 200 op 25 Mei 2018 in Londen, Engeland. Niemand minder dan voormalig Light-Heavyweight Kampioen Phil Davis zal zijn opwachting maken tegen de Engelsman Linton Vassell. Het gevecht tussen beide mannen zal plaatsvinden op de Main Card in The SSE Arena Wembley. Eerder maakte de organisatie al het Middleweight titelgevecht tussen Rafael Carvalho en Gegard Mousasi bekend, en de terugkeer van Michael Page tegen David Rickels.

Phil Davis (MMA 22-4-0-1/Bellator 5-1-0-0) staat vooral bekend om zijn worstelvaardigheden. Zo werd hij in 2008 NCAA Division I kampioen worstelen en had hij een indrukwekkend record van 112 overwinningen en 17 verliespartijen. Nadat hij NCAA kampioen werd begon zijn professionele MMA carrière. De Amerikaan vocht zich na 4 partijen (alle 4 winst) naar binnen bij de UFC. Ook daar ging zijn winning streak voortvarend en mocht hij binnen 2 jaar tegen topcontender Rashad Evans vechten. De partij maakte de vijf ronden vol en Evans won via een dominante Unanimous Decision. Daarna vocht Davis nog zeven maal voor de UFC om daarna de overstap naar Bellator te maken. Na 3 overwinningen tegen respectievelijk Emanuel Newton (Submission), Francis Carmont (KO) en Muhammed “King Mo” Lawal (UD) mocht Phil Davis het eind 2016 opnemen tegen Light-Heavyweight Kampioen Liam McGeary. Davis domineerde het gevecht vanaf de start en won via Unanimous Decision. Vervolgens mocht hij dus zijn titel voor het eerst verdedigen tegen de man die hem voor de laatste keer wist te verslaan namelijk Ryan Bader. Bader versloeg Davis destijds in de UFC via Split Decision na drie rondes. Ditmaal duurde het gevecht vijf rondes, en opnieuw was het Bader die via Split Decision te sterk was en ditmaal de titel van Davis wist over te nemen. Davis keerde vervolgens terug tijdens Bellator 186 aan de Penn State University. Davis die daar jaren worstelde keerde terug tegen de Braziliaan Leonardo Leite. Davis won het gevecht via Unanimous Decision.

Linton Vassell (MMA 18-6-0-1/Bellator 7-3-0-0) is een Engelsman die traint bij Hard Knocks 365. Dit is de gym waar onder andere de Nederlander Henri Hooft kickbokstraining geeft. Logischer wijs was Vassell in het begin van zijn carrière vooral in Engeland actief. Inmiddels vecht hij al sinds 2013 voor Bellator. Vassell wist zichzelf in nog geen twee jaar tijd op te werken tot een absolute contender in de Light-Heavyweight divisie, en mocht in zijn vierde wedstrijd voor de organisatie al vechten om de Light-Heavyweight titel tegen Emanuel Newton. Newton was te sterk en versloeg Vassell via Rear Naked Choke Submission in de vijfde ronde. Na vervolgens een overwinning te hebben geboekt tegen Rameau Thierry Sokoudjou deed Vassell mee aan het Light-Heavyweight toernooi. Vassell verloor in de halve finale van King Mo Lawal. Echter wist Vassell vervolgens drie overwinningen neer te zetten. Zo revancheerde Vassell zich via Unanimous Decision tegen Emanuel Newton, werd ook Francis Carmont verslagen en als klap op de vuurpijl werd voormalig Kampioen Liam McGeary via Arm-Triangle Choke Submission gefinisht. Dit leverde Vassell wederom een titelgevecht op ditmaal tegen Ryan Bader. Bader was echter te sterk en versloeg Vassell via TKO in de tweede ronde.

Comments are closed.

Translate »