breaking news

Voormalig Bellator MMA Kampioen Alexander Shlemenko keert terug tijdens Bellator 162

August 25th, 2016 | by Marcel Dorff

Voormalig Bellator MMA Middleweight Kampioen Alexander Shlemenko gaat op 21 Oktober 2016 eindelijk zijn rentree maken in de Bellator Cage. Hij zal het opnemen tegen voormalig UFC vechter en TUF 3 winnaar Kendall Grove.

Alexander Shlemenko (MMA 53-9/Bellator 11-3) gold jaren als een van de beste MMA vechters buiten de UFC. Shlemenko wist in 2010 het Bellator Middleweight toernooi te winnen, waardoor hij een titelgevecht kreeg aangeboden tegen destijds kampioen Hector Lombard. Shlemenko verloor, maar zou drie jaar later de titel alsnog claimen nadat Lombard naar de UFC ging en de titel dus werd vrijgegeven. Shlemenko won de titel door Maiquel Falcao te verslaan, en wist zijn titel uiteindelijk drie keer met succes te verdedigen. De vierde keren (tegen Brandon Halsey) ging het mis. Halsey won via Rear Naked Choke submission na 35 seconden. Shlemenko (die voor zijn titelverdediging een superfight tegen Tito Ortiz verloor) wist in zijn comeback gevecht wel te winnen. Melvin Manhoef werd via een spinning back fist KO geslagen. Echter bleek later dat Shlemenko zijn testosteron gehalte veel te hoog was. Hij werd drie jaar geschorst en het gevecht werd in een No-Contest omgezet. Omdat Rusland niet dezelfde regels heeft als de California State Athletic Commission hengelde Shlemenko in zijn thuisland ondertussen de M-1 Global titel binnen. Ook ging hij in beroep tegen zijn straf. Zijn beroep werd in Juli van dit jaar goedgekeurd, waardoor de schorsing werd opgeheven.

Kendall Grove (MMA 23-15-0-1/Bellator 4-2-0-0) kwam voor het eerst in beeld bij het grote publiek tijdens het derde seizoen van The Ultimate Fighter. De Hawaiïaan won het seizoen door in de finale Ed Herman te verslaan. In de UFC boekte Grove onder meer overwinningen tegen Alan Belcher en de inmiddels overleden ex-UFC kampioen Evan Tanner. Met een UFC record van 6-7 en na zijn twee laatste gevechten verloren te hebben werd Grove door de UFC op straat gezet. In de periode van Augustus 2011 en Juni 2013 vocht Kendall Grove vooral in lokale en regionale MMA organisaties. Daar wist hij onder meer Derek Brunson en Joe Riggs te verslaan. Bellator contracteerde Grove in 2014, waarna hij zijn debuut mocht maken tegen Joe Vedepo. Grove won, maar verloor vervolgens van Brett Cooper in de halve finale van het Bellator Middleweight toernooi. Na opnieuw een overwinning tegen voormalig Bellator Kampioen Christian M’Pumbu verloor Grove opnieuw, ditmaal van Brandon Halsey (de man die ook Shlemenko versloeg). Hierna boekte Grove twee overwinningen tegen UFC veteraan Joey Beltran en de onbekende Francisco France. De kans is groot dat de winnaar van deze partij next in line is voor een titelgevecht tegen kampioen Rafael Carvalho.

Ook heeft Bellator bekend gemaakt dat Bobby Lashley (MMA 14-2/Bellator 4-0) zijn terugkeer zal maken in de Bellator Cage. Tegen wie is nog niet bekend. Bobby Lashley is bij het grote publiek vooral bekend van de WWE.

 

Leave a Reply

Translate »