breaking news

Voormalig Bantamweight Koning Miguel Torres beëindigt MMA carrière

April 21st, 2017 | by Marcel Dorff

Eerder op de dag liet Miguel Angel Torres via zijn social media account op Facebook weten zijn MMA carrière te stoppen. De voormalig WEC Bantamweight Kampioen beëindigt daarmee een indrukwekkende professionele carrière van in totaal zestien jaar. Torres, een BJJ Black Belt stond vooral bekend om zijn zeer sterke groundgame en een zeer sterke mentaliteit. Torres was altijd een fan’s favourite en viel op door het matje in zijn nek, ook wel ”The Mexican Mullet” die Torres naar eigen zeggen uit respect naar zijn vader in zijn nek had.

Miguel Torres verwierf in zijn beginjaren vooral in zijn eigen thuisstaat Indiana bekendheid. Torres vocht vaker twee tot drie keer op een avond, en had na twee jaar al een record bij elkaar gevochten van 20-0. Volgens Torres vocht hij ook tijdens niet officiële evenementen in nachtclubs, deze gevechten zijn echter nooit vermeld of genoteerd geworden. Torres verloor zijn eerste gevecht in 2003 via Unanimous Decision tegen Ryan Ackerman. Vervolgens won Torres zijn daarop twaalf volgende gevechten waardoor hij met een 32-1 record in 2007 de WEC binnen kwam.

Torres versloeg in zijn debuut gevecht Jeff Bedard via Triangle Choke Submission in de eerste ronde, en mocht vervolgens meteen vechten tegen WEC Bantamweight Kampioen Chase Beebe. Torres versloeg Beebe in de eerste ronde via een Guillotine Choke Submission in de eerste ronde en won dus de WEC Bantamweight titel. Op dat moment de meest prestigieuze Bantamweight titel in het MMA. Torres verdedigde deze titel driemaal met succes tegen Yoshiro Maeda, Manny Tapia en Takeya Mizugaki. Maar in 2009 ging Torres voor het eerst in zijn carrière zwaar KO tegen Brian Bowles in de eerste ronde. Torres zou hierna nooit meer het niveau halen wat hem eerder in zijn carrière zo gevaarlijk maakte. Na een verliespartij tegen Joseph Benavidez en een overwinning tegen Charlie Valencia ging Torres door de overname van de WEC door de UFC dus naar de UFC.

Torres versloeg in zijn UFC debuut Antonio Banuelos via een vrij eenvoudige Unanimous Decision. Drie maanden later (Mei 2009) mocht Torres opnieuw opdraven. De voormalig WEC Kampioen was op voorhand de grote favoriet tegen de op dat moment vrij onbekende Demetrious Johnson. Johnson (inmiddels #1 P4P) versloeg Torres in een competitief gevecht via Unanimous Decision. Eind 2011 won Torres via Unanimous Decision van Nick Pace, maar werd gecut door de UFC door een (volgens Dana White) ongehoorde tweet van Torres. Echter werd de lucht alweer snel geklaard en werd Torres terug aangenomen. Torres vocht zijn laatste gevecht voor de UFC tegen Michael McDonald. Torres ging voor de tweede keer in zijn carrière zwaar KO in de eerste ronde waarna de UFC Torres geen langer verblijf binnen de organisatie gunde.

Nadat een run zowel bij de WSOF als bij Titan FC mislukte, probeerde Torres het in Azië bij de Rebel FC promotie. Daar wist hij de Finale te halen van het Featherweight toernooi, maar kwam te kort tegen Kleber Koike Erbst via D’Arce Choke Submission. Afgelopen September vocht Torres zijn laatste gevecht in zijn thuisstaat Indiana. Via Guillotine Choke Submission werd Lloyd Carter in de eerste ronde gefinisht.

Torres beëindigt zijn carrière met een 44-9 record. Torres won negen maal via (T)KO, vijfentwintig maal via Submission en tien keer moesten de judges eraan te pas komen.

Wij van MMA DNA bedanken Miguel Angel Torres voor zijn fantastische gevechten en wensen hem veel succes in zijn carrière na het MMA.

Comments are closed.

Translate »