breaking news

Voormalig Bantamweight Kampioen Renan Barão treft Luke Sanders tijdens UFC Phoenix

December 14th, 2018 | by Marcel Dorff
Voormalig Bantamweight Kampioen Renan Barão treft Luke Sanders tijdens UFC Phoenix
UFC
0

Gisteren maakte Ariel Helwani al bekend dat het gevecht tussen Renan Barão en Luke Sanders mondeling akkoord was. Inmiddels zijn ook de contracten getekend en treffen beide Bantamweight vechters elkaar op 17 Februari 2019 tijdens UFC on ESPN 1 in Phoenix, Arizona. Het gevecht zal plaatsvinden in de Octagon van de Talking Stick Resort Arena op de Preliminary Card.

Renan Barão (MMA 36-7-0-1/UFC 9-6-0-0) kwam in 2011 door de fusie tussen de WEC en de UFC de organisatie binnen. De Braziliaan imponeerde in zijn gevechten, en met een winstreak in de UFC van 3-0 tegen onder meer Brad Pickett en Scott Jorgensen mocht Barao vechten voor de Interim Bantamweight Titel tegen Urijah Faber. Barao liet zien dat hij iemand was om rekening mee te houden voor de toekomst. De Braziliaan verbaasde destijds veel MMA fans door via Unanimous Decision de Interim Titel te pakken. Barao verdedigde de Interim Titel tegen Eddie Wineland en Michael McDonald, waarna de UFC de Interim Titel van Barao omzette in de ”echte” titel omdat de Kampioen Dominick Cruz nog altijd geblesseerd was. Barao mocht zijn ”nieuwe” titel verdedigen tegen Urijah Faber en deed dit met succes via TKO in de eerste ronde. Barao leek onaantastbaar en werd gekoppeld aan TJ Dillashaw. Dillashaw deed wat niemand verwachtte en versloeg Barao in de vijfde ronde via TKO en pakte de titel van de Braziliaan af. Sindsdien in Barao niet meer de oude. Barao revancheerde zich dan weliswaar door van Mitch Gagnon te winnen, maar kwam opnieuw ernstig tekort in zijn rematch tegen TJ Dillashaw. Barao ging een gewichtsklasse omhoog en nam het op tegen Jeremy Stephens. In een Fight of the Night performance wist Stephens uiteindelijk de jury het meest te overtuigen en zo de Unanimous Decision overwinning in de wacht te slepen. Barao won echter zijn laatste wedstrijd wel. Voor eigen publiek was de Braziliaan te sterk voor Phillipe Nover via Unanimous Decision. Barao zou het vervolgens opnemen tegen Doo Ho Choi echter ging het gevecht om onbekende redenen niet door. Barao gaf vervolgens aan terug te willen naar de Bantamweight divisie. Dit zou in Juli 2017 ook gaan gebeuren tegen Aljamain Sterling. Echter mocht Barão van de Athletic Commission niet lager dan 140lbs vechten (Bantamweight is 135lbs). Hierdoor vond de partij tegen Sterling plaats op een Catchweight van 140lbs. Sterling was sterker en won het gevecht via Unanimous Decision. Barão keerde vervolgens terug tijdens UFC Orlando in Februari 2018 tegen Brian Kelleher. Kelleher was sterker, en won terecht via Unanimous Decision. Barão werd vervolgens in São Paulo gematcht tegen UFC debutant Andre Ewell. De partij eindigde in een Split Decision overwinning voor Ewell.

Embed from Getty Images

Luke Sanders (MMA 12-3/UFC 2-3) kwam op two weeks notice in Januari 2016 de UFC binnen. De MMA Lab vechter kwam over van de RFA promotie waar hij de Bantamweight Kampioen was. Sanders die een ongeslagen record van 10-0 de Octagon inbracht nam het op tegen Maximo Blanco. Blanco bleek geen gelijkwaardige partij voor Sanders die de Venezolaan vroeg in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission finishte. Een zeer sterk debuut voor de man uit Clarksville, Tennessee. Dit leverde Sanders de Performance of the Night bonus op. Vervolgens werd Sanders na afwezigheid van ruim een jaar in Maart 2017 gematcht tegen Iuri Alcantara. Sanders domineerde het gevecht volledig, en het leek een kwestie van tijd alvorens Sanders de partij zou winnen. Echter wist Alcantara halverwege de tweede ronde opeens een konijn uit zijn hoge hoed (bij wijze van spreken dan) te toveren. Alcantara wist Sanders via een Kneebar Submission af te laten tikken, en op deze manier een geweldige comeback te maken en Sanders zijn eerste Pro-MMA verlies toe te brengen. Sanders zou vervolgens vechten tegen Felipe Arantes. Echter werd het gevecht een dag van te voren geannuleerd in verband met ziekte van Arantes. Sanders leek vervolgens opnieuw pech te hebben na het uitvallen van Bryan Caraway. Echter was Andre Soukhamthath bereidt om in te vallen. Hierdoor vochten beide mannen tegen elkaar tijdens UFC Fresno in December 2017. Na een dominante eerste ronde van Sanders, liet hij zich wederom verrassen in de tweede ronde en verloor via KO. Sanders keerde vervolgens terug tijdens UFC Glendale in April 2018 tegen Patrick Williams. Sanders wist zijn losing streak te doorbreken door Williams via Unanimous Decision te verslaan. Echter ging het in Augustus 2018 wederom mis voor Sanders. Tijdens UFC Lincoln stond hij tegenover BJJ wizard Rani Yahya. Yahya bleek te sterk via Heel Hook Submission in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »