breaking news

Voorlopige line-up WFL MMA bekend

May 13th, 2017 | by Stefan Van Erp
Voorlopige line-up WFL MMA bekend
WFL MMA
0

WFL organiseert 27 mei aanstaande een MMA evenement in de Topsporthal in Almere. Onder anderen vechten Paulo Boer en Brian Hooi tegen elkaar . Ook zal Andy Souwer voor het eerst op Nederlandse bodem een MMA partij vechten. In totaal staan er tot nu toe 15 partijen op de kaart. Echter komen er de komende week nog wat partijen bij.

Andy Souwer (MMA 1-2)is een legende in het kickboksen. Zo is hij meervoudig wereldkampioen geweest bij onder anderen It’s Showtime en K-1 World Max. Souwer is ook viervoudig kampioen Shoot Boxing. Sinds 2015 vecht Souwer ook MMA partijen. De organisatie Rizin heeft hem gestrikt en ondertussen heeft hij 3 partijen in het MMA gevochten. Zijn eerste partij wist Souwer in de eerste ronde te eindigen via een KO. Daarna verloor Souwer er 2 via een Submission. De laatste periode heeft Souwer, die onder anderen met huidig UFC Featherweight kampioen Jose Aldo trainde, veel aan zijn grondwerk gedaan.

Rene Wolfrum (MMA 0-2) is een Duitse Lightweight die sinds vorig jaar meedraait in het professionele MMA. Echter wacht hij nog op zijn eerste overwinning. Zo verloor hij zijn eerste partij op Welterweight via een TKO in de eerste ronde. Zijn tweede partij maakte Wolfrum de stap naar Lightweight. Ook hier haalde hij geen succes en verloor wederom via TKO in de eerste ronde. Wolfrum krijgt een hele zware kluif aan Andy Souwer die juist om zijn krachtige stoten en trappen bekend staat.

Paulo Boer (10-3-1) zit momenteel in een wat mindere periode in zijn carriere. Boer won zijn eerste 9 partijen allemaal overtuigend en liet zien dat zijn Submission vaardigheden uitstekend zijn. Boer kwam door de try-outs voor The Ultimate Fighter 22 en mocht vechten om het huis binnen te komen. Helaas moest Boer zijn meerdere erkennen in Saul Rogers. Boer verloor zijn laatste 3 partijen via een Submission dus zal gebrand zijn om weer aan de winnende kant te verschijnen.

Brian Hooi (7-6-1) is een 22 jarige vechter uit Den Haag. Hooi vecht sinds 2013 mee in het professionele circuit. Na een wisselvallig begin met wat 4 verliespartijen en 1 overwinning wist Hooi het tij te keren. Zo wist hij 4 overwinningen via Submission te halen en tweemaal via een TKO. Hooi vocht vorig jaar tijdens SHC tegen Abi El Khalfi en wist te winnen via een Triangle Choke. Zijn laatste partij verloor Hooi tegen Erick Carlos Silva via een Split Decision.

De voorlopige line-up ziet er als volgt uit:

Main Card:
Brian Hooi vs. Paulo Boer
Andy Souwer vs. Rene Wolfrum
Brian Lo A Njoe vs. Harun Kina
Reinier de Ridder vs. Jaoaud Ikan
Fernando Groenhart vs. Sully Bull
Michel Landvreugd vs. Jan Quaeyhaegens
Raymond Jarman vs. Victor Kuku
Arthur Szczepaniak vs. Donovan Panayiotis
Jasper Wiersma vs. Hasib Fatah
Leon Jansen vs. Egor Nagornov
Omar Farouq vs. Tonny van Dijk

Undercard (Amateur):
Dominique Schemmekes vs. Imrane Lamkaddam
Timo Iskakov vs. Soufyan Aarab
Gurkan Gencal vs. Alin Yako Hana
Yann Itami vs. Piotr Skupniewicz

Ook zullen Pieter Buist, Joey Kuiten en Agy Sardari hun opwachting gaan maken op WFL MMA. Komende week zullen de tegenstanders van deze heren bekend gaan worden.

Check hier een promo van WFL MMA: 

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »