breaking news

Volkan Oezdemir en Misha Cirkunov vechten in Zweden

March 13th, 2017 | by Stefan Van Erp

Zojuist is bekend geworden dat Volkan Oezdemir en Misha Cirkunov het tegen elkaar op gaan nemen tijdens UFC Fight Night 109 op 28 mei in Stockholm, Zweden. Cirkunov zou in eerste instantie de organisatie verlaten maar is uiteindelijk tocht tot een akkoord gekomen voor een nieuw contract. Het gevecht zal gehouden worden in de Light Heavyweight divisie.

Misha Cirkunov (MMA 13-2/UFC 4-0) is misschien wel het allergrootste talent sinds jaren in de UFC Light-Heavyweight divisie. Cirkunov kwam in 2015 de UFC binnen waar hij Daniel Jolly versloeg via KO in de eerste ronde. Cirkunov kreeg vervolgens Alex Nicholson tegenover zich. Nicholson kwam in een soort van neckcrank/facecrank vast te zitten waarna zijn kaak brak en de Amerikaan aftikte. In Juni 2016 werd de Moldaviër Ion Cutelaba via Arm-Triangle Choke Submission in de derde ronde verslagen. Drie op een rij en alle drie finishes. De UFC matchte Cirkunov tegen de Oekraïner Nikita Krylov. Cirkunov sloeg Krylov ”aan” vlak voor het einde van de eerste ronde en finishte het gevecht uiteindelijk via een Guillotine Choke. Cirkunov wist daarmee vier finishes in vier gevechten te realiseren en de Top 8 van de divisie binnen te komen. Even leek het erop dat vastlopende contractsonderhandelingen Cirkunov via een achterdeur de organisatie zal verlaten. Uiteindelijk kwamen beide partijen toch tot elkaar waardoor de UFC het toptalent binnenboord kon houden.

Volkan Oezdemir (MMA 13-1/UFC 1-0) kwam als vervanger voor Jan Blachowicz de UFC binnen. Hierdoor kwam Oezdemir tegen Amerikaans hardhitter Ovince Saint Preux te staan. In een niet al te hoogstaande partij wist Oezdemir via een Split Decision aan het langste eind te trekken. Oezdemir is de eerste Zwitser ooit onder contract bij de UFC. Hij traint in Zwitserland bij de Fight Move Academy, en in de VS bij de Blackzilians. Oezdemir staat bekend om zijn sterke standup en heeft negen van zijn in totaal dertien overwinningen gepakt via (T)KO. Oezdemir vocht onder meer twee partijen voor de Bellator MMA organisatie. Hij wist te winnen via TKO van Josh Lanier, en verloor zijn enige Pro-MMA partij vervolgens via Submission van Kelly Anundson.

Comments are closed.

Translate »