breaking news

Viviane Araújo pakt short notice partij tegen Montana De La Rosa op 5 september aanstaande

August 12th, 2020 | by Redactie
Viviane Araújo pakt short notice partij tegen Montana De La Rosa op 5 september aanstaande
UFC
0

Viviane Araújo is nog maar net hersteld van COVID-19 (waardoor ze niet tegen Jennifer Maia kon vechten) echter heeft ze alweer een nieuwe partij gepland staan. De Braziliaanse gaat het opnemen tegen Montana De La Rosa. De La Rosa zat zonder opponente nadat Maryna Moroz in verband met visumproblemen moest afzeggen. Beide vrouwen treffen elkaar op 5 september aanstaande op een nog nader te bepalen locatie. Combate wist de verandering te melden.

Viviane Araújo (MMA 8-2/UFC 2-1) is een Braziliaanse MMA vechtster die in 2015 haar professionele MMA carrière startte. Na haar eerste twee partijen winnend te hebben afgesloten vocht Araújo een partij voor het bekende Jungle Fight. Die partij tegen Elaine Albuquerque wist ze via Armbar Submission in de derde ronde te winnen. Vervolgens werd verloren van (inmiddels UFC vechtster) Sarah Frota waarna Araújo bij het Japanse Pancrase tekende. Tijdens haar debuut versloeg ze de ongeslagen Ayaka Miura. Dit maakte zo’n indruk op de organisatie dat ze in haar daarop volgende partij meteen voor de Strawweight titel mocht vechten. Emi Fujino werd verslagen nadat de Japanse niet meer verder kon vanwege een oogblessure. Hierdoor was Araújo de nieuwe kampioen. Vervolgens pakte ze op minder dan drie dagen tijd een partij twee gewichtsklassen hoger aan in de UFC tegen Talita Bernardo. Araújo vocht ongelooflijk sterk en won in de derde ronde via KO. Araújo liet vervolgens weten verder te gaan in de UFC Flyweight divisie. Daar nam ze het in Juli 2019 op tegen Alexis Davis. Araújo won twee rondes en daarmee de Unanimous Decision. Helaas voor Araújo kon ze geen derde overwinning op rij pakken binnen de UFC. Tijdens UFC 245 in December 2019 werd verloren via Unanimous Decision van Jessica Eye. Araújo werd vervolgens gekoppeld aan landgenote Jennifer Maia in Augustus 2020. Echter moest Araújo zich noodgedwongen terug trekken na een positieve COVID-19 test.

Embed from Getty Images

Montana De La Rosa (MMA 11-5/UFC 4-1) begon haar Pro-MMA carrière in 2014. Na een stroeve start met twee verliespartijen, wist De La Rosa een winstreak van zes partijen op te bouwen. Onder meer de Nederlandse Mellony Geugjes werd verslagen. De La Rosa verloor vervolgens tweemaal van inmiddels UFC Women’s Strawweight topcontender Cynthia Calvillo en de BJJ specialiste Mackenzie Dern. De La Rosa revancheerde zich in Juni 2017 met een Armbar Submission overwinning tegen Kathina Lowe. De La Rosa deed vervolgens mee aan TUF 26 waar ze stuitte in de achtste finale op Ariel Beck. Via een snelle D’Arce Choke Submission wist De La Rosa zichzelf te verzekeren van de kwartfinale. In die kwartfinale ging het mis. Nicco Montaño bleek via Unanimous Decision te sterk. De La Rosa mocht vervolgens alsnog laten zien wat ze waard wass tijdens de TUF 26 Finale tegen Christina Marks. De La Rosa maakte korte metten met Marks en versloeg haar vroeg in de eerste ronde via Armbar Submission. De La Rosa nam het vervolgens op tegen Rachael Ostovich tijdens de TUF 27 Finale in Juli 2018. De La Rosa won het gevecht via Rear Naked Choke Submission laat in de derde ronde. Hierna maakte De La Rosa haar opwachting tijdens UFC 234 in Melbourne tegen de ongeslagen Nadia Kassem. De La Rosa had geen enkele moeite met de Australische en won overtuigend via Armbar Submission in de tweede ronde. Echter kwam De La Rosa in haar vierde UFC gevecht te kort. Via Unanimous Decision werd tijdens UFC Greenville verloren van Andrea Lee. De La Rosa wist in haar daarop volgende partij de weg naar boven weer in te slaan. In Februari 2020 werd tijdens UFC Rio Rancho via Unanimous Decision gewonnen van Mara Romero Borella. De La Rosa werd vervolgens in September 2020 gematcht tegen Maryna Moroz. Echter kon Moroz in verband met visumproblemen niet vechten en werd Viviane Araújo de nieuwe tegenstandster.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »