breaking news

Vitor Belfort dolt over afscheidspartij tegen CM Punk

March 17th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Na een aantal recente verliespartijen lijkt het einde van de loopbaan van Vitor Belfort in zicht. De 39-jarige Braziliaanse MMA legende is drie keer gevloerd door Ronaldo Souza, Gegard Mousasi en Kelvin Gastelum en lijkt niet meer mee te kunnen draaien in het huidige circuit. Echter verdient deze MMA legende een waardig afscheid, en als het aan hem ligt, is dit tegen de WWE ster en recente vechter CM Punk.

“It would have to be an interesting fighter, but not a top fighter. I’ve been fighting good guys before: Dan Henderson, Weidman, Jacare, Mousasi and now Kelvin. These are all hard fights, so if you can book a smoother fight… What’s the name of that guy from WWE? CM Punk would be a good fight”, Belfort lacht. “CM Punk, let’s get it on. That would be a really good fight.”

Vitor Belfort (MMA 25-13/UFC 14-9) is hard op zoek naar een overwinning. De 39-jarige legende heeft na zijn overwinning op Dan Henderson in november van vorig jaar tweemaal op rij verloren tegen respectievelijk Ronaldo “Jacare” Souza en Gegard Mousasi. Belfort, die zijn professionele MMA carriere in 1996 begon debuteerde een jaar later voor de UFC. Dit was tijdens UFC 12 waar hij deelnam aan het Heavyweight tournament. Destijds vocht hij zowel de halve finale als de finale op 1 avond. In 1998 zakte Belfort in gewicht en ging in de Light Heavyweight divisie vechten. Daar behaalde hij zijn hoogtepunt door in 2004 de titel te pakken ten kosten van Randy Couture. Tussen 2005 en 2009 heeft Belfort niet voor de UFC gevochten. Hij won de Light Heavyweight titel bij Cage Rage waarna hij overstapte naar de Middleweight divisie. In 2011 vocht Belfort voor de Middleweight titel tegen Anderson Silva. Belfort verloor middels een KO in de eerste ronde. Belfort heeft de meeste KO’s op zijn naam staan binnen de UFC met maar liefst 13 stuks. Na een verlies van Kelvin Gastelum lijkt het einde van zijn loopbaan in zicht.

Comments are closed.

Translate »