breaking news

Vitor Belfort verhuist naar Tristar gym voor zijn laatste strijd tegen Nate Marquardt

May 9th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

De voormalige Ultimate Fighting Championship (UFC) titelhouder Vitor Belfort maakt zijn laatste verschijning in de Octagon tijdens UFC 212 in Rio de Janeiro, Brazilië. Hij neemt het op tegen Nate Marquardt en zal hiermee zijn carrière als professionele Mixed Martial Arts vechter afsluiten. Om zijn technieken te verbeteren en aan te scherpen traint hij bij Tristar Gym. Dit trainingsfaciliteit kent atleten als Georges St-Pierre, Rory Macdonalds, Joseph Duffy en Sage Northcutt.

Vitor Belfort (MMA 25-14/UFC 14-10) is hard op zoek naar een overwinning. De 40-jarige legende heeft na zijn overwinning op Dan Henderson in november 2015 driemaal op rij verloren tegen respectievelijk Ronaldo “Jacare” Souza, Gegard Mousasi & Kelvin Gastelum. Belfort, die zijn professionele MMA carriere in 1996 begon debuteerde een jaar later voor de UFC. Dit was tijdens UFC 12 waar hij deelnam aan het Heavyweight tournament. Destijds vocht hij zowel de halve finale als de finale op één avond. In 1998 zakte Belfort in gewicht en ging in de Light-Heavyweight divisie vechten. Daar behaalde hij zijn hoogtepunt door in 2004 de titel te pakken ten koste van Randy Couture. Tussen 2005 en 2009 heeft Belfort niet voor de UFC gevochten. Hij won de Light-Heavyweight titel bij Cage Rage waarna hij overstapte naar de Middleweight divisie. In 2011 vocht Belfort voor de Middleweight titel tegen Anderson Silva. Belfort verloor middels een KO in de eerste ronde. Belfort heeft de meeste KO’s op zijn naam staan binnen de UFC met maar liefst 13 stuks. Nu mag hij dus gaan proberen om deze traditie voor eigen publiek tegen Nate Marquardt voort te zetten.

UFC 212 wordt op 3 juni georganiseerd in Rio de Jeunesse Arena van de Janeiro, Brazilië. Het main event zal verzorgd worden door de Featherweight kampioen Jose Aldo en de interim Featherweight kampioen Max Holloway. Braziliaanse helden als Cláudia Gadelha en Raphael Assunção zullen ook aanwezig zijn op het canvas. Het gevecht tussen legende Anderson Silva en The Ultimate Fighter winnaar Kelvin Gastelum is geannuleerd. Gastelum is op illegale prestatiebevorderende middelen getest in zijn laatste gevecht.

Houd MMA DNA in de gaten voor meer MMA nieuws!

Comments are closed.

Translate »