breaking news

Vitaly Minakov treft Javy Ayala tijdens Bellator 225 in Bridgeport + meer

July 31st, 2019 | by Marcel Dorff
Vitaly Minakov treft Javy Ayala tijdens Bellator 225 in Bridgeport + meer
Bellator MMA
0

Voormalig Bellator MMA Heavyweight Kampioen Vitaly Minakov zal op 24 Augustus 2019 terugkeren in de Bellator cage. De Rus treft Javy Ayala in de Heavyweight divisie tijdens het Co-Main Event van de avond. Dit meldde MMA Junkie. Eveneens is er nog een Main Card gevecht toegevoegd aan het evenement. Tyrell Fortune treft Rudy Schaffroth in een gevecht tussen twee ongeslagen Heavyweight talenten. Deze partij werd bekend gemaakt door Sherdog.

Vitaly Minakov (21-1) wordt al jaren gezien als een van de beste Heavyweights in het MMA. De viervoudig wereldkampioen Sambo maakte in 2012 zijn debuut voor Bellator MMA en wist binnen vier gevechten de titel te pakken. Hij deed dit doormiddel van een overwinning tegen Alexander Volkov. Nadat Minakov zijn titel had verdedigt tegen Cheick Kongo vocht de Rus liefst vijf jaar niet voor de organisatie. Tijdens zijn terugkeer (inmiddels gestript van de titel) verloor hij van Cheick Kongo via een controversiële Split Decision. Nu krijgt Minakov te maken met Javy Ayala (11-7). Ayala vecht sinds 2013 bij de organisatie en wisselt goede gevechten af met teleurstellende resultaten. Zo wist hij onder meer te winnen van Frank Mir en Sergei Kharitonov, maar verloor hij sleutelgevechten van Roy Nelson en Cheick Kongo. Ayala krijgt nu dé kans van Bellator om zich op te werken binnen de Top 5 van de organisatie.

De partij tussen Tyrell Fortune (6-0) en Rudy Schaffroth (6-0-0-1) zal een gevecht zijn waar veel Bellator MMA volgers naar uit kijken. De oersterke worstelaar Fortune vocht tot dusver al zijn gevechten voor Bellator. De Amerikaan won ze allemaal. Tijdens zijn meest recente gevecht in Februari 2019 versloeg hij Ryan Pokryfky via TKO in de eerste ronde. Schaffroth daarentegen had al vijf partijen op zijn resumé staan alvorens hij in 2018 bij Bellator MMA tekende. Schaffroth vocht tweemaal voor Bellator en gaf beide keren zijn visitekaartje af. Zo werd gewonnen van zowel Jon Hill als Vernon Lewis in de eerste ronde via KO.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »