breaking news

“Violent Bob Ross” treft Khama Worthy tijdens UFC on ESPN 12 in Las Vegas

June 10th, 2020 | by Marcel Dorff
“Violent Bob Ross” treft Khama Worthy tijdens UFC on ESPN 12 in Las Vegas
UFC
0

Luis Peña maakt op 27 juni aanstaande zijn opwachting tijdens UFC on ESPN 12 in Las Vegas, Nevada. Peña treft Khama Worthy in de Lightweight divisie. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van het UFC APEX. De partij werd bekend gemaakt door MMA Junkie en is inmiddels bevestigd.

Luis Peña (MMA 8-2/UFC 4-2) vecht sinds 2016 in het professionele circuit, maar had daarvoor al twee jaar als amateur carrière gemaakt. Peña werd in Italië geboren, maar werd afgestaan aan een Amerikaanse familie. Peña bekend om zijn agressieve vechtstijl maakte zijn pro-debuut voor de Fight Hard MMA organisatie. Daar wist hij via KO in de eerste ronde zijn tegenstander te verslaan. Peña won vervolgens nog driemaal, waaronder de Worlds Collide titel in 2017. ”Violent Bob Ross” (zoals zijn bijnaam luidt) deed vervolgens mee aan het 27ste seizoen van The Ultimate Fighter. Peña won in een van de beste partijen van het seizoen via Unanimous Decision van Jose Martinez Jr. echter hield hij een blessure over aan het gevecht. Na onderzoek bleek dat Peña zijn middenvoetsbeentje had gebroken en uit het toernooi lag. UFC President Dana White beloofde Peña een plek op de card van de TUF Finale, en dit gebeurde ook. Tijdens de TUF 27 Finale nam Peña het op tegen de Ier Richie Smullen. Peña won via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde en pakte ook gelijk de Performance of the Night bonus hiervoor. Vervolgens kreeg Peña zijn gewenste gevecht tijdens UFC Denver tegen TUF 27 winnaar Mike Trizano. Peña verloor het gevecht via Split Decision en ging vervolgens in gewicht omlaag. Echter wist hij zijn gewicht niet te halen. Peña won zijn partij wel overtuigend tijdens UFC Nashville tegen Steven Peterson. Peña moest vervolgens van de UFC verplicht terug naar de Lightweight divisie. Peña maakte in die divisie in Juni 2019 alweer zijn opwachting tegen Matt Wiman. Wiman maakte zijn comeback in de Octagon na bijna vijf jaar afwezigheid. Peña vocht heel sterk en finishte Wiman in de derde ronde via TKO. Peña werd vervolgens tijdens UFC Tampa in Oktober 2019 gekoppeld aan Matt Frevola. Peña verloor het gevecht via een zeer controversiële Split Decision. Peña zou vervolgens vechten tegen nieuwkomer Alexander Munoz tijdens UFC Norfolk in Februari 2020. Echter raakte Munoz geblesseerd waarna Steve Garcia Jr. de nieuwe tegenstander werd. Peña won het gevecht via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Khama Worthy (MMA 15-6/UFC 1-0) is een Amerikaanse MMA vechter die in 2012 zijn MMA debuut maakte. Worthy vocht veel in het regionale circuit van Pennsylvania. Na een stroeve start van zijn carrière waar onder meer verloren werd van Paul Felder wist Worthy ongeslagen te blijven in 2013 en 2014 en een winstreak van zes partijen neer te zetten. Vervolgens had Worthy een moeilijke periode in zijn MMA carrière waar hij maar twee maal wist te winnen in zes optredens. Onder meer partijen tegen Matt Bessette en Kyle Nelson gingen verloren. Echter werd na die verloren partij tegen Nelson de weg omhoog ingezet. Zo wist Worthy vijfmaal achter elkaar te winnen. Onder andere Tim Cho, Joey Munoz en Adam Ward werden verslagen. Tijdens het gevecht tegen Ward stond de 247 FC titel op het spel. Worthy won die titel via KO in de derde ronde. Vervolgens mocht Worthy drie weken na zijn titelwinst zijn UFC debuut maken tegen Devonte Smith. Worthy had slechts vier dagen voorbereiding voor dit gevecht. Worthy kwam echter zeer goed voor de dag en wist als grootste underdog op de card via TKO in de eerste ronde een spectaculaire overwinning te pakken. Worthy pakte met deze overwinning ook nog de Performance of the Night bonus. Worthy zou het vervolgens in April 2020 opnemen tegen Ottman Azaitar. Echter kon Azaitar niet de Verenigde Staten binnen komen in verband met COVID-19. Michael Johnson werd de vervanger. Helaas werd vervolgens het hele evenement gecanceld.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »