breaking news

“Violent Bob Ross” maakt opwachting tegen Matt Frevola tijdens UFC Tampa

August 27th, 2019 | by Marcel Dorff
“Violent Bob Ross” maakt opwachting tegen Matt Frevola tijdens UFC Tampa
UFC
0

Luis Peña beter bekend als Violent Bob Ross zal op 12 Oktober 2019 zijn opwachting maken tijdens UFC Fight Night 161 in Tampa, Florida. Peña treft Matt Frevola in de Lightweight divisie. Eerder maakte Peña al bekend dat hij zou vechten in Tampa, Frevola maakte de match-up zojuist bekend. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Amalie Arena.

Luis Peña (MMA 7-1/UFC 3-1) vecht sinds 2016 in het professionele circuit, maar had daarvoor al twee jaar als amateur carrière gemaakt. Peña werd in Italië geboren, maar werd afgestaan aan een Amerikaanse familie. Peña bekend om zijn agressieve vechtstijl maakte zijn pro-debuut voor de Fight Hard MMA organisatie. Daar wist hij via KO in de eerste ronde zijn tegenstander te verslaan. Peña won vervolgens nog driemaal, waaronder de Worlds Collide titel in 2017. ”Violent Bob Ross” (zoals zijn bijnaam luidt) deed vervolgens mee aan het 27ste seizoen van The Ultimate Fighter. Peña won in een van de beste partijen van het seizoen via Unanimous Decision van Jose Martinez Jr. echter hield hij een blessure over aan het gevecht. Na onderzoek bleek dat Peña zijn middenvoetsbeentje had gebroken en uit het toernooi lag. UFC President Dana White beloofde Peña een plek op de card van de TUF Finale, en dit gebeurde ook. Tijdens de TUF 27 Finale nam PeÑa het op tegen de Ier Richie Smullen. Peña won via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde en pakte ook gelijk de Performance of the Night bonus hiervoor. Vervolgens kreeg Peña zijn gewenste gevecht tijdens UFC Denver tegen TUF 27 winnaar Mike Trizano. Peña verloor het gevecht via Split Decision en ging vervolgens in gewicht omlaag. Echter wist hij zijn gewicht niet te halen. Peña won zijn partij wel overtuigend tijdens UFC Nashville tegen Steven Peterson. Peña moest vervolgens van de UFC verplicht terug naar de Lightweight divisie. Peña maakte in die divisie in Juni 2019 alweer zijn opwachting tegen Matt Wiman. Wiman maakte zijn comeback in de Octagon na bijna vijf jaar afwezigheid. Peña vocht heel sterk en finishte Wiman in de derde ronde via TKO.

Embed from Getty Images

Matt Frevola (MMA 7-1-1/UFC 1-1-1) is een vechter die zijn Pro-MMA carrière begon in 2014. In het amateur circuit was Frevola met een 8-0 record ongeslagen. Inmiddels traint Frevola bij Law MMA en Serra BJJ vaak samengevoegd tot Serra-Longo Fight Team. Frevola vocht enkele gevechten voor de WSOF, ACB en Titan FC organisaties. Tijdens zijn gevecht voor de Titan FC organisatie in Januari dit jaar versloeg hij de ongeslagen Raush Manfio via Unanimous Decision. Dit wekte de interesse van de UFC, die Frevola een contract van een gevecht aanbood. Frevola mocht meedoen aan het eerste seizoen van de ”Dana White’s Tuesday Night Contender Series”. Tijdens het laatste gevecht in Week 8 nam Frevola het op tegen Jose Flores. Frevola maakte indruk en won via Arm Triangle Choke Submission in de tweede ronde. Dana White twijfelde geen moment en bood Frevola een contract aan bij de UFC. Frevola vocht vervolgens in Januari 2018 in St.Louis tegen Marco Polo Reyes. Frevola ging zwaar KO in de eerste ronde en verloor zo voor het eerst een gevecht in zijn carrière. Frevola keerde vervolgens terug in November 2018 tegen Lando Vannata tijdens UFC 230 in New York. In een fantastische partij moesten beide vechters genoegen nemen met een draw. Frevola pakte uiteindelijk in zijn derde partij voor de UFC wél zijn eerste overwinning. Tijdens UFC 236 in April 2019 werd gewonnen van Jalin Turner via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »