breaking news

Vinicius Moreira test positief op COVID-19, vecht niet tegen Modestas Bukauskas

July 3rd, 2020 | by Redactie
Vinicius Moreira test positief op COVID-19, vecht niet tegen Modestas Bukauskas
UFC
0

De Braziliaanse lightheavyweight Vinicius Moreira heeft positief getest op COVID-19, zo meldt Guilherme Cruz van MMA Fighting. Hierdoor kan zijn gevecht met de voormalig Cage Warriors lightheavyweight kampioen Modestas Bukauskas op 15 juli niet doorgaan. De UFC is opzoek naar een vervanger. Moreira zit, net zoals alle andere Braziliaanse vechters die op 11 en 15 juli vechten, in quarantaine in een hotel in Sao Paulo. Bij aankomst werd hij getest, en de test kwam positief terug.

Modestas Bukauskas (MMA 10-2/UFC 0-0) is een Litouwse MMA vechter die in 2015 zijn professionele debuut maakte. Bukauskas vocht het merendeel van zijn partijen in Groot Brittannië. Nadat hij in een jaar tijd een record had opgebouwd van vier overwinningen en een verliespartij tekende Bukauskas bij Cage Warriors. Het debuut voor Cage Warriors was er echter een om snel te vergeten. Bukauskas verloor via TKO in de eerste ronde. Vervolgens zou Bukauskas viermaal op rij winnen. Driemaal bij de Cage Warriors organisatie en eenmaal voor de FSC organisatie waar hij de titel pakte. Bukauskas zou vervolgens ook voor de vacante titel bij Cage Warriors mogen vechten tegen Marthin Hamlet. Bukauskas won het gevecht in de vierde ronde via KO en was de nieuwe kampioen. In November 2019 verdedigde Bukauskas de titel eenmaal door Riccardo Nosiglia in de eerste ronde via KO te stoppen. Vervolgens tekende Bukauskas bij de UFC.

Modestas Bukauskas career highlights - Cage Warriors

Vinicius Moreira (MMA 9-4/UFC 0-3) (in Brazilië beter bekend als Vinicius Mamute) is een vechter die sinds 2015 te vinden is in het Pro-MMA circuit. De Braziliaan staat te boek als een van de meest veel belovende vechters in Brazilië. Na vier overwinningen in het regionale circuit en een titel op zak vocht Mamute voor het bekende Shooto. Helaas verloor Mamute deze wedstrijd en bleef het ook bij een partij. Bij de SFL organisatie herpakte Mamute zich met vier overwinningen binnen een maand tijd waaronder een overwinning tegen de sterke Jason Radcliffe. Mamute werd uitgenodigd door de UFC om mee te doen aan de Braziliaanse versie van de DWTNCS. Mamute versloeg landgenoot John Allan via Triangle Choke Submission in de tweede ronde en dwong een contract af bij de UFC. Mamute debuteerde vervolgens tijdens UFC Brooklyn in Januari 2019 tegen de ongeslagen Alonzo Menifield. Mamute had weinig in te brengen en verloor via TKO in de eerste ronde. Mamute zou vervolgens vechten tegen Roman Dolidze tijdens UFC Minneapolis. Echter trok Dolidze zich terug en werd Eryk Anders de nieuwe tegenstander. Anders had weinig moeite met de Braziliaan en versloeg hem via KO in de eerste ronde. Helaas voor Moreira kon hij ook tijdens zijn derde partij in de UFC niet overtuigen. Ditmaal werd tijdens UFC Mexico City in September 2019 in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission verloren van Paul Craig. Moreira zou vervolgens vechten tegen Tyson Pedro in Februari 2020. Echter raakte Pedro geblesseerd en ging de partij niet door.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen- en buitenland.
 

Comments are closed.

Translate »