breaking news

Villanueva en Moreira vechten voor eerste UFC overwinning op 30 januari 2021

October 20th, 2020 | by Redactie
Villanueva en Moreira vechten voor eerste UFC overwinning op 30 januari 2021
UFC
0

Twee Light-Heavyweight vechters vechten op 30 januari 2020 voor hun eerste overwinning in de UFC. Ike Villanueva maakt voor de derde maal zijn opwachting in de Octagon. Hij neemt het op tegen de Braziliaan Vinicius Moreira die voor de vierde maal zijn opwachting maakt in de UFC. Het is op dit moment nog niet bekend waar het evenement plaats zal vinden. Combate meldde het gevecht.

Ike Villanueva (MMA 16-11/UFC 0-2) begon zijn Pro-MMA carrière in 2008. Villanueva vocht veel partijen in het regionale circuit van Texas. Tot en met 2017 vocht Villanueva in de Middleweight divisie. Zo wist hij onder meer partijen te winnen bij Legacy FC en Fury FC. Ook won Villanueva zijn Bellator MMA debuut in 2016. Het zou bij die ene partij blijven voor Bellator. Vanaf 2019 vecht Villanueva in de Heavyweight divisie. Na een overwinning bij Fury FC tegen Juan Torres mocht Villanueva voor de Heavyweight titel vechten tegen UFC veteraan Roger Narvaez. Villanueva won de partij in de eerste ronde via KO. Die titel werd uiteindelijk eenmaal succesvol verdedigd. Ook UFC veteraan Rashad Coulter werd in de eerste ronde verslagen. Villanueva maakte vervolgens in Mei 2020 zijn UFC debuut tegen Chase Sherman. Villanueva verloor de partij via TKO in de tweede ronde. Vervolgens zou Villanueva vechten tegen Jorge Gonzalez in Augustus 2020. Echter werd Gonzalez van de partij gehaald en vervangen door Jordan Wright. Villanueva verloor via TKO in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Vinicius Moreira (MMA 9-4/UFC 0-3) (in Brazilië beter bekend als Vinicius Mamute) is een vechter die sinds 2015 te vinden is in het Pro-MMA circuit. De Braziliaan staat te boek als een van de meest veel belovende vechters in Brazilië. Na vier overwinningen in het regionale circuit en een titel op zak vocht Mamute voor het bekende Shooto. Helaas verloor Mamute deze wedstrijd en bleef het ook bij een partij. Bij de SFL organisatie herpakte Mamute zich met vier overwinningen binnen een maand tijd waaronder een overwinning tegen de sterke Jason Radcliffe. Mamute werd uitgenodigd door de UFC om mee te doen aan de Braziliaanse versie van de DWTNCS. Mamute versloeg landgenoot John Allan via Triangle Choke Submission in de tweede ronde en dwong een contract af bij de UFC. Mamute debuteerde vervolgens tijdens UFC Brooklyn in Januari 2019 tegen de ongeslagen Alonzo Menifield. Mamute had weinig in te brengen en verloor via TKO in de eerste ronde. Mamute zou vervolgens vechten tegen Roman Dolidze tijdens UFC Minneapolis. Echter trok Dolidze zich terug en werd Eryk Anders de nieuwe tegenstander. Anders had weinig moeite met de Braziliaan en versloeg hem via KO in de eerste ronde. Helaas voor Moreira kon hij ook tijdens zijn derde partij in de UFC niet overtuigen. Ditmaal werd tijdens UFC Mexico City in September 2019 in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission verloren van Paul Craig. Moreira zou vervolgens vechten tegen Tyson Pedro in Februari 2020. Echter raakte Pedro geblesseerd en ging de partij niet door. Helaas ging vervolgens vijf maanden later zijn partij tegen Modestas Bukauskas ook niet door. Moreira testte positief voor COVID-19.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »