breaking news

Vijfvoudig Wereldkampioen Wushu Sanda Muslim Salikhov debuteert tegen Alex Garcia in Shanghai

October 19th, 2017 | by Marcel Dorff

RT Sportnews journalist Denis Geyko wist zojuist bekend te maken dat de Dagestani Muslim Salikhov eindelijk zijn UFC debuut zal maken. Salikhov zal het tijdens UFC Fight Night 122 in Shanghai, China opnemen tegen de Dominicaan Alex Garcia. Het Welterweight gevecht zal plaatsvinden op 25 November 2017 in de Mercedes-Benz Arena. Het gevecht zal waarschijnlijk deel uit maken van de Preliminary Card. 

Alex Garcia (MMA 14-4/UFC 4-3) is afkomstig uit de Dominicaanse Republiek, maar is gevestigd in Canada. Hij traint bij de Tristar Gym van Firas Zahabi. Garcia kwam eind 2013 met een 10-1 record de UFC binnen, en vocht tijdens zijn UFC debuut tegen Ben Wall. Garcia won binnen 50 seconden via KO. Een schitterend debuut dat een vervolg kreeg vier maanden later. Sean Spencer werd verslagen via Split Decision. Echter kon Garcia zijn winstreak binnen de UFC niet uitbreiden naar drie, Neil Magny verhinderde dat waardoor Garcia tegen zijn eerste nederlaag binnen de UFC aanliep. Vervolgens werd de door blessures geteisterde Mike Swick via Unanimous Decision verslagen, maar werd vervolgens opnieuw verloren. Sean Strickland wist Garcia via TKO te finishen. Garcia wist echter in December 2016 MMA veteraan Mike Pyle via een keiharde stoot KO te slaan in de eerste ronde. Garcia verdiende hiermee de Performance of the Night bonus. In Juni dit jaar nam Garcia het vervolgens op tegen Tim Means. In een vrij matig gevecht van beide kanten was het uiteindelijk Means die een verdiende Unanimous Decision uit het vuur wist te slepen.

Muslim Salikhov (MMA 13-1/UFC 0-0) zal dan eindelijk zijn lang verwacht UFC debuut gaan maken. De Dagestani werd al enkele maanden gelinkt met de organisatie, maar er werd maar geen overeenstemming bereikt. Salikhov is een vijfvoudig (!!!) wereldkampioen in Wushu Sanda en is in deze sport ook International Master of Sports in Rusland. Daarbij heeft Salikhov ook nog eens een kickboksrecord van 185-13-1. Salikhov debuteerde in het Pro-MMA pas in 2011. Salikhov is een keiharde standup vechter die 10 van in totaal 13 overwinningen via KO besliste. Zijn laatste twee overwinningen kwamen beiden via Spinning Back Kick in de eerste ronde tegen de voormalig UFC vechters Ivan Jorge en Melvin Guillard. Salikhov vocht zijn gevechten in zowel het MMA als in Kickboksen vooral in China, waardoor zijn debuut tijdens het Shanghai evenement ook voor de hand lag.

Comments are closed.

Translate »