breaking news

Vijf redenen waarom Stefan Struve UFC kampioen kan worden

January 2nd, 2017 | by Stefan Van Erp

Stefan Struve is bezig aan een opmars in de Heavyweight divisie. Na uitdagingen met zijn gezondheid heeft hij zijn ritme weer gevonden en won hij zijn laatste 2 partijen overtuigend. Op 19 februari gaat Struve het opnemen tegen top contender Junior Dos Santos. Mocht Struve deze winnen zal hij nadrukkelijk in beeld komen om voor de titel te mogen vechten. Daarom vonden wij het tijd om de sterke punten van Stefan te highlighten en te vertalen naar vijf redenen waarom hij UFC kampioen kan worden.

1. Zijn reach
Stefan heeft de langste reach in de divisie. Voorheen leek het lastig voor hem om hier gebruik van te maken maar zijn laatste wedstrijden wist hij hier steeds beter mee om te gaan. Als hij dit voordeel verder uit kan buiten wordt het voor iedere tegenstander enorm lastig om bij hem in de buurt te komen

2. Zijn veelzijdigheid
Stefan is een veelzijdige vechter. Hij kan zowel staand als op de vloer uitstekend uit de voeten. Van zijn 28 overwinningen wist hij er 8 via TKO/KO te beslissen en liefst 17 met een Submission. Stefan is in het bezit van de bruine band BJJ en laat dit ook regelmatig zien. Zijn laatste partij wist hij te finishen met een prachtige D’Arce choke.

3. Hij zit in zijn Prime
De Heavyweight divisie is redelijk aan het uitvlakken. De top 5 bestaat louter uit vechters die de 30 ruim gepasseerd zijn. Miocic 34, Werdum 39, Overeem 36, Dos Santos 32, Rothwell 35. Struve is pas 28, vecht al sinds zijn 21ste in de UFC en is nu in zijn prime. Een beter moment voor een kampioenschap is er niet.

4. Hij is de enige die Miocic KO heeft geslagen
Stefan is pas 24 jaar oud als hij zijn opwachting maakt tegen de gevaarlijke Miocic die tot dan toe ongeslagen is in zijn 9 professionele partijen. In 8 van die opwachtingen wist hij de partij voortijdig te eindigen en dit was hij ook van plan tegen Stefan. Echter trof Miocic een ijzersterke Stefan die hem in de tweede ronde KO sloeg. Het is de enige keer dat Miocic via een KO verliest.

5. Hij weet tegenslagen te overwinnen
Iedere vechter krijgt ermee te maken; tegenslagen. De een wat groter dan de ander. Stefan Struve heeft met hele heftige tegenslagen te maken gehad. Zo bleek er wat mis met zijn hart. Een lekkende aorta leek een einde aan zijn carrière te maken. UFC president Dana White zei in een interview dat hij het hoogstonwaarschijnlijk achtte dat Stefan ooit nog zal vechten. Stefan beloofde het tegendeel te bewijzen. En met succes, hij vocht zich op een onwaarschijnlijke manier terug met zijn aanstaande gevecht tegen JDS als gevolg.

Leave a Reply

Translate »