breaking news

Vijf redenen waarom Germaine de Randamie kampioen gaat worden

February 8th, 2017 | by Stefan Van Erp

Komende zaterdagnacht is het zover. Germaine de Randamie kan geschiedenis gaan schrijven door Nederlands eerste UFC kampioen te worden bij de dames. Om met een extra goed gevoel het weekend in te gaan leggen we alvast vijf redenen voor waarom Germaine kampioen gaat worden.

Staand onverslaanbaar
Haar bijnaam de Iron Lady is niet voor niets. Jarenlang weet Germaine haar tegenstanders de wil op te leggen. Haar indrukwekkende kickboks record van 37 winstpartijen en 0 verliespartijen geven al aan dat zij staand absoluut een van de beste in de wereld is. Zij heeft dan ook het record van meest ongeslagen partijen bij de vrouwen in handen.

Weet met druk om te gaan
Driemaal WIKBA wereldkampioen, IMTF wereldkampioen, WPKL Europees kampioen. Zomaar een greep uit de indrukwekkende prijzenkast van Germaine. Daarnaast stond zij op 8 mei 2016 vol in de schijnwerpers. Ruim 10.000 mensen in Rotterdam scandeerden haar naam en de druk lag volledig op Germaine. Maar capituleren komt niet in haar woordenboek voor. Ze zette de druk om in positieve energie en liet Anna Elmose alle hoeken van de Octagon zien.

Winning streak vs losing streak
Na haar verlies tegen Amanda Nunes in 2013 heeft Germaine haar winning streak weer te pakken. Met 2 overwinningen op rij zit zij duidelijk in een positieve flow. Holly Holm daarentegen lijkt het een beetje kwijt te zijn. Nadat zij de wereld verraste met een indrukwekkende overwinning op Ronda Rousey tijdens UFC 193 heeft zij tweemaal op rij verloren. Vooral haar laatste partij tegen Valentina Shevchenko leek Holm totaal niet scherp.

Gaat vanuit underdog positie verrassen
De bookmakers gaan al langzaam meer richting Germaine maar het publiek denkt dat zij geen schijn van kans heeft. Wanneer je een kijkje neemt bij UFC Fantasy waarin fans kunnen invullen wie zij denken dat er wint, geeft maar liefst 80% aan dat Holly Holm gaat winnen. Ook Holm lijkt erg koeltjes naar de partij toe te leven en zou Germaine zomaar eens kunnen onderschatten.

Reach
Holly Holm is een ster in het vinden van haar juiste reach en van daaruit te counteren. Vaak heeft zij een langere reach dan haar tegenstanders. Germaine heeft echter hier het voordeel van 5 centimeter om precies te zijn. Daarbij komt ook dat Germaine juist erg sterk is in de clinch en het voor Holm een hele zware opgave gaat worden om het gevecht staand te winnen.

Comments are closed.

Translate »