breaking news

Vier nieuwe partijen toegevoegd aan UFC Fight Night 166 evenement in Raleigh

November 14th, 2019 | by Redactie
Vier nieuwe partijen toegevoegd aan UFC Fight Night 166 evenement in Raleigh
UFC
0

De UFC heeft zojuist wederom vier nieuwe partijen bekend gemaakt voor UFC Fight Night 166 in Raleigh, North Carolina op 25 Januari 2020. Zo maakt de talentvolle Montel Jackson zijn opwachting in de Bantamweight divisie tegen Felipe Colares. Eveneens maakt Justine Kish na een afwezigheid van twee jaar haar terugkeer in de Octagon tegen Lucie Pudilova in de Flyweight divisie. Ook zal Jamahal Hill zijn promotionele debuut maken tegen Darko Stosic in de Light-Heavyweight divisie. Tot slot vechten Bevon Lewis en Alen Amedovski tegen elkaar voor hun eerste overwinning binnen de organisatie in de Middleweight divisie. Het evenement zal plaatsvinden in de PNC Arena.

Lees hieronder verder voor meer info over de acht atleten.

Montel Jackson vs. Felipe Colares

Montel Jackson (MMA 8-1/UFC 2-1) is een MMA vechter die in 2017 na een 8-1 record in het amateur circuit de overstap maakte naar de professionals. Jackson won zijn eerste twee gevechten bij de Pure FC organisatie beiden via KO. Vervolgens vocht Jackson in Januari, Februari en Maart 2018. Alle drie de gevechten werden gewonnen. Dit trok de aandacht van de UFC waardoor Jackson werd uitgenodigd voor de Dana White’s Contender Series. In de eerste week van het tweede seizoen werd Jackson gekoppeld aan CES MMA vechter Rico DiSciullo. Jackson was te sterk en pakte de overwinning via TKO in de derde ronde. De UFC gaf Jackson echter geen contract maar beloofde hem wel te blijven volgen. Echter kwam de UFC in de problemen nadat Benito Lopez geblesseerd raakte in Augustus 2018. Hierdoor kreeg Jackson alsnog een contract en nam hij het op tijdens UFC 227 tegen Ricky Simon. Simon bleek uiteindelijk te sterk via Unanimous Decision. Jackson zou vervolgens op short notice Domingo Pilarte vervangen tegen Brian Kelleher tijdens UFC 230 in New York. Echter ging dit gevecht in verband met een voedselvergiftiging van Kelleher op het laatste moment niet door. De UFC plande de partij vervolgens opnieuw in tijdens UFC 232 in December 2018. Jackson vocht sterk en wist Kelleher vroeg in de eerste ronde aan te slaan. Jackson finishte het gevecht via een D’Arce Choke Submission in de eerste ronde en pakte hiermee zijn eerste overwinning binnen de UFC. In April 2019 wist Jackson zijn winstreak uit te breiden naar twee overwinningen. Via Unanimous Decision werd tijdens UFC 236 in Atlanta de Laotiaan Andre Soukhamthath verslagen.

Embed from Getty Images

Felipe Colares (MMA 9-1/UFC 1-1) in Brazilië beter bekend als Felipe Cabocão maakte in 2013 zijn Pro-MMA debuut. De Braziliaan pakte in het regionale Braziliaanse circuit vijf overwinning uit evenveel partijen waarna hij werd getekend door de prestigieuze Jungle Fight organisatie. Tijdens zijn debuut versloeg hij Thiago “Manchinha” Silva via TKO in de eerste ronde. Hierop volgde in April 2016 een Arm-Triangle Choke Submission overwinning op Jordano Abdon in de derde ronde. Pas anderhalf jaar later keerde Colares terug bij Jungle Fight. Echter mocht hij ditmaal voor de vacante titel vechten tegen Caio Gregorio. Colares won via Unanimous Decision en tekende vervolgens een contract bij de UFC. Tijdens zijn debuut voor de organisatie nam hij het op tegen Geraldo de Freitas tijdens UFC Fortaleza. De Freitas vocht sterk en bracht via Unanimous Decision Colares zijn eerste verliespartij van zijn Pro-MMA carrière toe. Colares keerde vervolgens terug in de Bantamweight divisie. Tijdens UFC San Antonio in Juli 2019 nam hij het op tegen Domingo Pilarte. Colares wist de partij via Split Decision te winnen.

Embed from Getty Images

Justine Kish vs. Lucie Pudilova

Justine Kish (MMA 6-2/UFC 2-2) is een voormalig kickbokster die haar professionele MMA carrière begon in 2010. Kish deed mee aan het 20ste seizoen van The Ultimate Fighter, maar raakte geblesseerd en vocht niet. De UFC beloofde Kish een gevecht in de UFC als ze was hersteld. In Januari 2016 maakte Kish eindelijk haar officiële debuut voor de UFC. Tijdens UFC 195 won ze tegen Nina Ansaroff via Unanimous Decision. Kish zou het vervolgens opnemen tegen Maryna Moroz, maar raakte opnieuw geblesseerd. Eind 2016 vocht Kish haar tweede gevecht in de UFC tegen debutante Ashley Yoder. In een zeer competitief gevecht was het uiteindelijk Kish die er met de Unanimous Decision overwinning vandoor ging. Tijdens UFC Oklahoma City in Juni 2017 keerde Kish terug in de Octagon om het op te nemen tegen Felice Herrig. Herrig was te sterk en won via Unanimous Decision. Hierdoor raakte Kish haar onbevlekte record letterlijk en figuurlijk kwijt. Vervolgens zou Kish voor eigen publiek tijdens UFC Charlotte in Januari 2018 het opnemen tegen Ji Yeon Kim. Kish verloor via een zeer controversiële Split Decision.

Embed from Getty Images

Lucie Pudilova (MMA 8-5/UFC 2-4) is een Tsjechische vechtster die in 2017 op short notice haar UFC debuut maakte. Pudilova startte haar MMA carrière in 2014 bij de Tsjechische GCF organisatie. Een jaar later zou ze daar ook de titel pakken. Pudilova staat bekend om haar allround game en wist acht van haar in totaal tien partijen winnend af te sluiten. Haar beiden verliespartijen kwamen tegen de Zweedse Lina Länsberg. Voordat Pudilova de UFC binnen kwam verloor ze van de Zweedse, en ook tijdens haar UFC debuut was Länsberg uiteindelijk te sterk. Pudilova ging vervolgens tijdens UFC Singapore voor haar eerste UFC overwinning tegen Ji Yeon Kim. Dit lukte uiteindelijk na een zwaarbevochten Unanimous Decision. Pudilova keerde vervolgens in Februari 2018 terug tijdens UFC Austin tegen de Canadese Sarah Moras. Pudilova won het gevecht via Unanimous Decision. Vervolgens vocht Pudilova tijdens UFC 228 tegen Irene Aldana. In een fantastisch gevecht kwam ze echter te kort via Split Decision. Pudilova maakte hierna haar opwachting in eigen land tijdens UFC Praag in Februari 2019 tegen Liz Carmouche. Carmouche won het gevecht via Unanimous Decision. Pudilova kon in haar daarop volgende partij niet voorkomen dat ze voor de derde maal achter elkaar verloor. Tijdens UFC Newark in Augustus 2019 werd verloren via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde van Antonina Shevchenko.

Embed from Getty Images

Jamahal Hill vs. Darko Stosic

Jamahal Hill (MMA 6-0/UFC 0-0) maakte zijn Pro-MMA debuut in 2017. De Amerikaan maakte meteen zijn debuut bij de bekende KOP organisatie. Daar won hij via Unanimous Decision van Alex Davidson. Vervolgens zou Hill nog tweemaal winnen en mocht hij in Juni 2018 voor de Light-Heavyweight titel vechten tegen Dequan Townsend. Hill won de partij via Unanimous Decision en daarmee dus ook de titel. Na vervolgens een partij bij een andere organisatie ook winnend afgesloten te hebben mocht Hill meedoen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstander was de Duitser Alexander Poppeck. Hill vocht erg sterk en wist via een aantal goed geplaatste ellebogen in de tweede ronde Poppeck via TKO te verslaan. Dana White was onder de indruk en beloonde Hill met een UFC contract. Hill zou vervolgens zijn UFC debuut maken tijdens UFC Shenzhen tegen Da Un Jung. Echter kreeg Hill zijn visum niet op tijd rond waardoor hij moest afzeggen.

Embed from Getty Images

Darko Stosic (MMA 13-3/UFC 1-2) werd eind 2017 door de UFC gecontracteerd. De Serviër begon zijn Pro-MMA carrière in 2012. Na vier overwinningen in vijf gevechten werd Stosic gecontracteerd door de FFC organisatie. Na vier overwinningen tegen onder andere Manny Murillo mocht Stosic in 2016 voor de titel vechten tegen de Nederlander Dion Staring. Stosic won via Majority Decision en pakte dus de titel. Vervolgens werd de titel met succes verdedigt tegen wederom Dion Staring en vervolgens tegen Emil Zahariev. Stosic vocht hierna nog een gevecht voor een regionale Servische organisatie waarna hij een contract bij de UFC tekende. Stosic debuteerde in Juli 2018 tijdens UFC Hamburg tegen de Amerikaan Jeremy Kimball. Stosic won het gevecht vroeg in de eerste ronde via TKO. De Serviër zou vervolgens terugkeren in de Octagon tijdens UFC Praag in Februari 2019 tegen Magomed Ankalaev. Echter moest hij in verband met een operatie verstek laten gaan. Stosic keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC Stockholm in Juni 2019 tegen de Amerikaan Devin Clark. Clark was sterker en won de partij via Unanimous Decision. Stosic keerde vervolgens twee maanden later tijdens UFC Newark alweer terug in de Octagon tegen Kennedy Nzechukwu. Helaas voor Stosic verloor hij wederom via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Bevon Lewis vs. Alen Amedovski

Bevon Lewis (MMA 6-2/UFC 0-2) is een MMA vechter die uitkomt voor JacksonWink MMA. Het grote talent is een van de trainingspartners van Jon Jones. Lewis maakte zijn Pro-Debuut in 2015 bij de House of Fame organisatie. Lewis gooide in het regionale circuit hoge ogen, en na een overwinning tegen Sonny Yohn in de LFA organisatie werd Lewis uitgenodigd voor het eerste seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Lewis werd gekoppeld aan Elias Urbina. Lewis domineerde de partij en versloeg Urbina via TKO in de tweede ronde. Dana White was onder de indruk maar vond Lewis nog te onervaren om hem een contract aan te bieden. In plaats daarvan kreeg Lewis een zogeheten ”Development Deal”. Dit houdt in dat de UFC betaald voor kosten die de vechter maakt en nodig heeft om op een goede manier te kunnen trainen en dat hij gebruik mag maken van de faciliteiten van de UFC. Lewis maakte vervolgens zijn opwachting wederom in de LFA organisatie. Daar werd in April 2018 gewonnen van Collin Huckbody via Unanimous Decision. De UFC gaf Lewis vervolgens tijdens het tweede seizoen van Dana White’s Tuesday Night Contender Series wederom een kans. Ditmaal was de ongeslagen Alton Cunningham de tegenstander. Lewis pakte ditmaal in de eerste ronde via TKO de overwinning. Dana White had genoeg gezien en beloonde Lewis ditmaal wél met een UFC contract. Lewis debuteerde vervolgens in de UFC in December 2018 tegen Uriah Hall. Na twee zeer sterke rondes van Lewis werd hij in de derde ronde zwaar KO geslagen door Hall. Lewis raakte hierdoor zijn ongeslagen record kwijt. Lewis kon ook in zijn tweede partij in de UFC niet winnen. Tijdens UFC 238 in Juni 2019 werd verloren via Unanimous Decision van de Engelsman Darren Stewart.

Embed from Getty Images

Alen Amedovski (MMA 8-2/UFC 0-2) is een Macedonisch Italiaanse MMA vechter die sinds 2012 te vinden is in het Pro-MMA circuit. Amedovski vocht vooral in het regionale Italiaanse MMA circuit waar hij in drie jaar tijd een record wist op te bouwen van 5-0. Onder meer Massimiliano Sammarco werd via TKO verslagen. Vervolgens verdween Amedovski bijna drie jaar van de radar, om vervolgens in 2018 terug te keren tegen Badr Mamdouh in de Kombat League. Amedovski won het gevecht en zou vervolgens een contract bij Bellator MMA tekenen. Amedovski imponeerde in zijn beide Bellator gevechten door zowel Will Fleury als Ibrahim Mane in de eerste ronde te finishen. Mane werd zelfs binnen twaalf seconden gefinisht. Amedovski zette vervolgens tijdens UFC St.Petersburg in April 2019 zijn ongeslagen record op het spel tegen de Pool Krzysztof Jotko. Amedovski kwam er niet aan te pas en verloor via een zeer eenzijdige Unanimous Decision. En ook in zijn tweede gevecht in de UFC kon Amedovski totaal niet overtuigen. Binnen vijftien seconden werd in Kopenhagen verloren van de Welshman John Phillips via KO.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.