breaking news

Vier nieuwe match-ups voor ACB 88 in Brisbane inclusief debuut Marcin Held

May 12th, 2018 | by Marcel Dorff
Vier nieuwe match-ups voor ACB 88 in Brisbane inclusief debuut Marcin Held
ACB
0

De ACB organisatie heeft via een persbericht vier nieuwe gevechten bekend gemaakt voor de aankomende ACB 88 card in Brisbane, Australië op 16 Juni aanstaande in het Sleeman Sports Complex. De Pool Marcin Held zal zijn debuut maken tegen de Australiër Callan Potter. Verder maakt ook de Canadees Tanner Boser zijn opwachting in de Heavyweight divisie tegen Chase Gormley. Tot slot werden er nog twee partijen in de Welterweight divisie toegevoegd. Steven Kennedy stuit op EJ Brooks en Corey Nelson treft de Litouwer Mindaugas Verzbickas.

Lees hieronder verder.

Voor Callan Potter zal het de eerste keer worden dat hij voor de ACB organisatie zal gaan vechten. De Australiër heeft op dit moment een winstreak van liefst acht gevechten en heeft zowel in zijn winst als verliespartijen nog nooit een scorecard van een Judge gezien. Potter is een meervoudig MMA Kampioen en vocht al zijn Pro-MMA gevechten ”Down Under”. Tegenover hem staat de Pool Marcin Held. Held werd in 2016 met veel hype door de UFC van Bellator MMA overgenomen. Echter kon Held nooit overtuigen. Held won vorig jaar Oktober in Gdansk tegen Nasrat Haqparast in zijn laatste gevecht voor de UFC. Daarmee doorbrak hij een streak van drie verliespartijen. Echter is Held een zeer vaardige BJJ vechter en zal hij die kwaliteiten in zijn ACB debuut willen laten zien.

Tanner Boser is een talentvolle Canadese vechter die inmiddels alweer zijn vijfde gevecht voor de ACB organisatie gaat vechten. De meervoudig Canadees MMA Kampioen maakte zijn ACB debuut in 2017. Na twee verliespartijen heeft Boser echter nu een stijgende lijn te pakken en won hij zijn laatste twee partijen waaronder een Unanimous Decision tegen DJ Linderman. Chase Gormley daarentegen is een veteraan van de sport. De Amerikaan vocht tweemaal (zonder succes) voor de UFC, en had een hele succesvolle Bellator periode. Echter verloor Gormley zijn debuut voor de ACB organisatie van Denis Goltsov, en zal hij op zoek gaan naar zijn eerste overwinning voor de organisatie.

Steven Kennedy is een Australiër die onder meer de Australian FC en Hex Fight Series op zijn naam wist te schrijven. Kennedy wist vooral furore te maken in het Australische MMA circuit, echter bleef een Internationale doorbraak vooralsnog uit. In 2015 vocht Kennedy tweemaal voor de UFC, maar kon geen potten breken. Hij keerde terug naar Australië waar hij sindsdien zijn daarop volgende drie partijen wist te winnen. Hij zal nu zijn ACB debuut maken tegen EJ Brooks. Brooks begon zijn Pro-MMA carrière in 2010 en wist zijn eerste zeven partijen in winst om te zetten. Hiervan waren vier partijen onder de Bellator MMA banner. Vervolgens brak een dieptepunt in de carrière van Brooks aan waar hij in zes partijen maar liefst vijfmaal verloor. Echter heeft Brooks inmiddels weer de draad opgepakt, en heeft hij zijn laatste vier partij gewonnen. Waaronder zijn ACB debuut in Rimini tegen Husein Kushagov.

Corey Nelson is een Australische MMA vechter die zijn sporen verdiend heeft in het vaderlandse MMA circuit. Nelson won bij drie organisaties titels. Nelson zou eigenlijk als vorig jaar tijdens ACB 76 in Gold Coast zijn debuut maken, maar moest in verband met een blessure verstek laten gaan. Nu maakt hij alsnog zijn debuut tegen Mindaugas Verzbickas. Verzbickas is een Litouwer die in 2017 de overstap maakte van de KSW organisatie naar de ACB organisatie. Na twee overwinningen tegen Ibragim Tibilov en Kamil Gniadek mocht Verzbickas het in zijn derde gevecht opnemen tegen Sharaf Davlatmurodov. Echter was Davlatmurodov te sterk. Ditzelfde gold ook voor Ramazan Kuramagomedov waardoor Verzbickas nu een losing streak van twee tegen Nelson moet zien te doorbreken.

Eerder maakte de organisatie al bekend dat voormalig Light-Heavyweight Kampioen Thiago Silva het zal opnemen tegen Chris Camozzi tijdens het Main Event. En ook het Co-Main Event werd al eerder bekend gemaakt. De Engelsman Luke Barnatt treft Karol Celinski.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »