breaking news

Vier nieuwe gevechten voor UFC Santiago inclusief Grasso vs. Suarez en Andrea Lee debuut

February 27th, 2018 | by Redactie

De UFC heeft de UFC Fight Night 129 card in Santiago, Chili officieel aangekondigd. Het evenement dat zal plaatsvinden in de Movistar Arena was eerder al uitgelekt. De UFC maakte vijf gevechten officieel bekend. Hiervan waren er vier tot vandaag nog onbekend. Zo zal Alexa Grasso vechten tegen Tatiana Suarez in de Women’s Strawweight divisie, Andrea Lee maakt haar UFC debuut in de Flyweight divisie tegen Veronica Macedo, Diego Rivas ontmoet in eigen land Guido Cannetti in de Bantamweight divisie en tot slot zullen Vicente Luque en Chad Laprise elkaar in de Welterweight divisie bestrijden. Dit alles zal plaatsvinden op 19 Mei 2018.

Lees hieronder meer over de acht vechters die zijn toegevoegd aan deze card.

Alexa Grasso vs. Tatiana Suarez

Alexa Grasso (MMA 10-1/UFC 2-1) wordt samen met Irene Aldana gezien als de toekomst van het MMA voor vrouwen met een Mexicaanse achtergrond. De Mexicaanse Grasso kwam nadat ze vier partijen voor Invicta FC had gewonnen eind 2016 als ongeslagen vechtster de UFC binnen. Grasso nam het op tegen Heather Jo Clark in Mexico. Grasso was beter en won terecht via Unanimous Decision. Vervolgens werd Grasso gematcht tegen de Amerikaanse Felice Herrig. Tijdens het Co-Main Event van UFC Houston in Februari 2017 verloor Grasso voor het allereerst in haar Pro-MMA carrière. De Mexicaanse had geen antwoord op het goede stand-up werk van Felice Herrig en verloor via Unanimous Decision. Grasso keerde vervolgens terug tijdens het Co-Main Event van UFC Mexico City in Augustus 2017 tegen de Canadese Randa Markos. Grasso won het gevecht via een controversiële Split Decision.

Tatiana Suarez (MMA 5-0/UFC 2-0) is een vrouw met een verhaal. De Amerikaanse is een tweemalig bronzen medaille winnares tijdens het WK Freestyle worstelen. Suarez was in 2011 gerankt als #1 van de wereld in Freestyle Wrestling tot 55kg, maar raakte geblesseerd in aanloop naar de Olympische Spelen. Uit de scans in het ziekenhuis kwam echter niet alleen de blessure naar boven, maar ook dat Suarez schildklierkanker had. Suarez herstelde via chemotherapie, maar mocht niet meer worstelen.
Suarez vond haar liefde voor BJJ, en later voor MMA. Tijdens het 23ste seizoen van TUF wist Suarez door te stomen tot de finale. Hierin wist ze Amanda Cooper in de eerste ronde via een D’Arce Choke te verslaan en de TUF titel te pakken. Suarez zou het vervolgens in December 2016 opnemen in Albany tegen Juliana Lima. Echter raakte Suarez geblesseerd waardoor haar gevecht tegen Viviane Pereira tijdens UFC Norfolk in November 2017 pas haar tweede gevecht voor de UFC was. Suarez domineerde het gevecht en versloeg de ongeslagen Pereira via Unanimous Decision.

Andrea Lee vs. Veronica Macedo

Andrea Lee (MMA 8-2/UFC 0-0) wordt gezien als een van de beste Flyweights van de wereld. De slechts 28-jarige Amerikaanse vecht sinds 2014 op het hoogste niveau. Nadat zij tijdens haar debuut slechts 10 seconden nodig had om haar tegenstander Kim Colbert te verslaan via TKO kreeg zij een contract bij Invicta. Daar wist ze vier van haar zes partijen te winnen. Lee werd in 2017 ook LFA Kampioene en werd vervolgens door de UFC gecontracteerd. Lee zou vechten tegen Kalindra Faria tijdens UFC 216 in Oktober 2017, echter moest Lee in verband met een eerdere overtreding (lang geleden) eerst zes maanden door USADA getest worden alvorens ze in de UFC mocht vechten. Hierdoor moest ze haar debuut uitstellen.

Veronica Macedo (MMA 5-1-1/UFC 0-1-0) kwam in September 2016 de UFC binnen. Macedo verving de geblesseerde Germaine de Randamie tegen Ashlee Evans-Smith in Hamburg. De Venezolaanse die inmiddels al een tijdje in Polen traint staat bekend om haar sterke groundgame en is maar liefst vijfmaal USA National Champion in Taekwondo. Macedo liet ook tijdens haar UFC debuut zien dat ze een hele gevaarlijke submission game heeft, maar Evans-Smith was te ervaren en te wel oplettend om erin vast te komen. Macedo verloor uiteindelijk via TKO in de derde ronde. Macedo zou vervolgens terugkeren tijdens UFC Londen in Maart 2017 tegen Lina Länsberg. Echter zei Macedo om onbekende redenen af en zou ze niet vechten. Nu zal Macedo een gewichtsklasse omlaag gaan en in de Flyweight divisie gaan vechten.

Guido Cannetti vs. Diego Rivas

Guido Cannetti (MMA 7-3/UFC 1-2) kwam de UFC binnen via het eerste seizoen van TUF Latin America. Daar verloor Cannetti van Marco Beltran via Majority Decision. Vervolgens mocht Cannetti door een blessure bij zijn teamgenoot alsnog naar de Halve Finale. Daarin verloor hij opnieuw, ditmaal via KO tegen latere winnaar Alejandro Perez. Ook zijn UFC debuut ging niet naar wens. Henry Briones versloeg Cannetti in de tweede ronde via een Rear Naked Choke Submission. Beide mannen ontvingen voor die partij de Fight of the Night bonus. Ondanks de slechte prestaties bleef de UFC potentie zien in de Argentijn, en dit betaalde hij terug tijdens zijn partij in Augustus 2015. Hugo Viana werd na drie rondes verslagen. Cannetti werd vervolgens ingepland tegen Marco Beltran, maar werd door een USADA overtreding van het gevecht gehaald. Cannetti werd geschorst, en keerde pas terug in Januari 2018 tegen Kyung Ho Kang. Cannetti vocht sterk, maar verloor laat in de eerste ronde via Triangle Choke Submission in de eerste ronde.

Diego Rivas (MMA 7-1/UFC 2-1) deed in 2014 mee aan het eerste seizoen van TUF Latin America. Rivas werd in de eliminatie ronde al uitgeschakeld door Gabriel Benitez via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Maar zoals bekend tellen Ultimate Fighter gevechten (op de finale na) niet mee voor het Pro-MMA record. Rivas kreeg alsnog een kans om zich te bewijzen in de UFC. Rivas werd gematcht tegen Rodolfo Rubio. Rubio kwam tot de halve finales van het toernooi. Rivas wist uiteindelijk Rubio te verslaan via Unanimous Decision en mocht zodoende binnen de organisatie actief blijven. Bijna anderhalf jaar later pas zagen we Rivas weer in de Octagon. Ditmaal stond hij gematcht tegen de Israëliër Noad Lahat. Lahat was de favoriet en bewees dit ook in de eerste ronde. Maar vroeg in de tweede ronde wist Rivas uit het niets een ”Flying Knee” in het gezicht van Lahat te planten. Gevolg : Rivas won via KO in de tweede ronde bleef ongeslagen. Rivas kreeg overigens de Performance of the Night bonus voor deze KO overwinning. Rivas was vervolgens een tijd weg en vocht een zeer harde strijd tegen zaadbalkanker. Rivas won deze strijd en keerde terug tijdens UFC Mexico City in Augustus 2017 tegen Jose Quinonez. Quinonez won het gevecht via Unanimous Decision en bracht Rivas zijn eerste verlies toe van zijn Pro-MMA carrière.

Vicente Luque vs. Chad Laprise

Vicente Luque (MMA 12-6-1 /UFC 5-2-0) is de UFC binnen gekomen via The Ultimate Fighter 21. In dit seizoen nam zijn team The Blackzilians het op tegen American Top Team. Luque won zijn eerste partij via een Submission in de tweede ronde maar verloor de halve finale via een Split Decision. Toch werd Luque uitgenodigd om te vechten tijdens de TUF Finale. Hij nam het op tegen Michael Graves en verloor via een Unanimous Decision. Daarna ging het een stuk beter voor Luque en wist hij drie partijen op rij te winnen tegen respectievelijk Hayder Hassan (Submission, Anaconda Choke), Alvaro Herrera (Submission, D’Arce Choke), en Héctor Urbina (KO). Zijn partijen tegen Hassan en Urbina leverde hem de Performance of the Night bonus op. En dat Luque iemand is om rekening mee te houden bewees de Braziliaan in November 2016 in New York. Belal Muhammad werd in de eerste ronde via KO gefinisht. Dit leverde Luque ditmaal geen Performance of the Night bonus op, al had deze zeker niet misstaan. Luque keerde vervolgens terug tijdens UFC Londen in Februari 2017 tegen de Engelsman Leon Edwards. Edwards bleek echter na drie rondes te sterk voor Luque waardoor hij een winstreak van vier gevechten verloren zag gaan. Echter pakte Luque de draad op in Augustus 2017 tegen Niko Price. Luque viel een paar dagen van te voren in, maar wist in de tweede ronde het gevecht te winnen met een zeer knappe D’Arce Choke Submission.

Chad Laprise (MMA 13-2/UFC 6-2) kwam met een ongeslagen record van 7-0 de UFC binnen. Hij deed dat via TUF Nations. Laprise won in 2014 TUF Nations door in de finale zijn landgenoot (en inmiddels teamgenoot) Olivier Aubin-Mercier via Split Decision te verslaan. Laprise vervolgde met overwinningen tegen Yosdenis Cedeno en Bryan Barberena. In Augustus 2015 had Laprise zijn eerste tegenslag, Francisco Trinaldo was in Canada te sterk voor de Canadees, en finishte Laprise via TKO in de eerste ronde. Begin 2016 verloor Laprise opnieuw, ditmaal was TUF 9 winnaar Ross Pearson te sterk via een zeer aan elkaar gewaagde Split Decision. Laprise herpakte zich echter in Augustus 2016 tijdens UFC Vancouver. Thibault Gouti werd via TKO verslagen, waardoor Laprise nu weer naar boven kon kijken. Laprise zou het vervolgens in December 2016 opnemen tegen Li Jingliang, echter raakte Laprise geblesseerd waardoor het gevecht niet door ging. Laprise stapte vervolgens in Juli 2017 zelf in als late replacement voor de geblesseerde Alan Jouban tegen Brian Camozzi. Laprise zette zijn meest indrukwekkende prestatie tot dusver neer door Camozzi in de derde ronde via een vernietigend harde stoot naar het lichaam te finishen. Het leverde Laprise de Performance of the Night bonus op. Laprise keerde vervolgens terug tijdens UFC Winnipeg in December 2017 tegen Galore Bofando. Laprise had het moeilijk totdat hij ontdekte dat Bofando niet zo sterk was op de grond. Laprise finishte het gevecht via TKO in de eerste ronde.

Tweet 20

Comments are closed.