breaking news

Vier jaar schorsing voor Francisco Rivera na positieve test in Juli 2016

January 20th, 2018 | by Marcel Dorff

UFC Bantamweight vechter Francisco Rivera heeft een schorsing van vier jaar gekregen na onafhankelijk onderzoek in opdracht van USADA. Zijn positieve drugtest van Juli 2016 bevatte de verboden stof clenbuterol. De voorlopige schorsing van Rivera ging in vanaf Augustus 2016 waardoor hij pas vanaf Augustus 2020 weer mag vechten in de Octagon. Deze beslissing werd officieel naar buiten gebracht na een zitting in December 2017.

In een verklaring verklaarde de Anti-Doping organisatie dat de clenbuterolniveaus die in Rivera’s monsters werden gedetecteerd niet overeenkomen met wat kon worden verwacht van het ”besmette” vlees, en dat Rivera niet in staat was het bewijs aan te leveren van zijn onschuld. Zijn bewering dat hij naar Noord-Mexico was afgereisd en vlees had gegeten in de dagen voorafgaand aan de relevante monstername werd niet als bewezen beschouwd. Als gevolg daarvan diende Rivera zijn zaak in voor onafhankelijk onderzoek.

Echter bleek dat er met de monsters gerotzooid is geworden. Hierdoor heeft USADA geen schorsing van twee jaar opgelegd (wat voor dit vergrijp normaal de norm is) maar de maximale uitsluiting van vier jaar. Hierdoor zal Rivera pas weer op zijn 39ste in de Octagon kunnen verschijnen.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »