breaking news

(Video) UFC 217: Bisping vs St-Pierre – Extended Preview

October 11th, 2017 | by Lennart Van Arendonk
(Video) UFC 217: Bisping vs St-Pierre – Extended Preview
UFC
0

Er staan maar liefst drie wereldtitels op het spel tijdens het evenement UFC 217 in New York City. De Middleweight kampioen Michael Bisping krijgt de kans om het goud voor de tweede keer te verdedigen tegen de grote Georges St-Pierre die na vier jaar weer terugkomt bij de sport. In het co-main event zullen de voormalige trainingspartners en bittere rivalen Cody Garbrandt en TJ Dillashaw de score verrekenen voor de Bantamweight titel. Daarnaast stapt Joanna Jedrzejczyk op het canvas om te strijden tegen Rose Namajunas. Joanna is op weg om het record van Ronda Rousey te verbreken.

Bekijk de Extended Preview van Bisping vs. St-Pierre:

Michael Bisping (MMA 30-7/UFC 20-7) heeft een lange weg afgelegd naar het kampioenschap. In 2006 kwam hij de UFC binnen via The Ultimate Fighter Finale. Hierin vocht hij tegen Josh Haynes en won via een TKO in de tweede ronde. Daarna vocht Bisping liefst 24 partijen voordat hij voor de titel mocht vechten. Tweemaal vocht Bisping een title eliminator die hij verloor tegen respectievelijk Dan Henderson via KO tijdens UFC 100 en tegen Chael Sonnen via een Unanimous Decision. Tijdens UFC 199 was het zover. Luke Rockhold kwam zonder tegenstander te zitten nadat Chris Weidman geblesseerd afhaakte. Bisping haakte in en accepteerde het gevecht twee weken voor aanvang. Niemand gaf een stuiver voor zijn kansen maar Bisping verraste de wereld en sloeg Rockhold KO in de eerste ronde. Tijdens UFC 204 verdedigde Bisping voor het eerst zijn titel tegen Dan Henderson. In een gevecht waar Bisping twee keer knockdown ging wist hij toch aan het langste eind te trekken. Zijn gedoodverfde volgende tegenstander zou Yoel Romero zijn maar de organisatie heeft nu besloten om St-Pierre zijn terugkomst met een titelgevecht te verzilveren.

Georges St.Pierre (MMA 25-2/UFC 20-2) wordt gezien als een van de beste atleten die ooit in de Octagon heeft gestaan. St.Pierre kwam de UFC binnen in 2004 tijdens UFC 46 waarin hij vocht tegen Karo Parisyan. St.Pierre won via een Unanimous Decision. Later dat jaar mocht hij voor het eerst voor de Welterweight titel vechten tegen Matt Hughes. St.Pierre verloor via een Armbar in de eerste ronde en hiermee zijn eerste partij in het professionele MMA. Na vijf overwinningen (waaronder een title-eliminator tegen BJ Penn) mocht St.Pierre het opnieuw proberen. Opnieuw was Matt Hughes zijn tegenstander. St.Pierre besliste het gevecht via TKO in de tweede ronde en pakte hiermee zijn eerste UFC titel. Heel lang kon hij er niet van genieten gezien hij bij zijn eerste titelverdediging zeer verrassend verloor van Matt Serra. Daarna begon St.Pierre aan de meest succesvolle periode uit zijn carriere. In 2008 won hij de titel terug en verdedigde hem daarna maar liefst negenmaal succesvol. Na zijn laatste overwinning op Johny Hendricks besloot St.Pierre een stap terug te doen en gaf de titel vrijwillig op. Nu ruim 3 jaar later gaat hij voor een comeback in de Middleweight divisie.

Houd MMA DNA in de gaten voor meer MMA nieuws!

Comments are closed.

Translate »