breaking news

(Video) Bellator 185: Foundations | Alexander Shlemenko

October 11th, 2017 | by Lennart Van Arendonk
(Video) Bellator 185: Foundations | Alexander Shlemenko
Bellator MMA
0

Het is niet onlogisch dat Alexander Shlemenko de bijnaam ‘Storm’ heeft gekregen. Zijn record en vechtstijl laten zien dat dit een waardige bijnaam is. Shlemenko staat op 20 oktober op het canvas om te streiden tegen onze Leidenaar Gegard Mousasi. Het gevecht zal plaatsvinden tijdens het main event van Bellator 181 in Uncasville, Connecticut.

Jimmy Smith blikt terug op Alexander Shlemenko zijn highlights:

Mixed Martial Arts (MMA) liefhebbers zullen bij het denken aan Alexander Shlemenko verschillende knock-outs en combinaties voorbij zien komen tegen onder andere Melvin Manhoef, Doug Marshall en Brandon Halsey. Shlemenko is dan ook een gevestigde naam in deze sportwereld.

Echter worden zijn gevechten bij promoties als Bellator MMA, M-1 Challenge en League S-70 niet tot nauwelijks uitgezonden op de Nederlandse televisie. Vandaar dat wij van MMA DNA een introductie schrijven voor het nieuwe publiek.

Alexander Shlemenko (MMA 56-9-0-1/Bellator 12-3-0-1) gold jaren als een van de beste MMA vechters buiten de UFC. Shlemenko wist in 2010 het Bellator Middleweight toernooi te winnen, waardoor hij een titelgevecht kreeg aangeboden tegen destijds kampioen Hector Lombard. Shlemenko verloor, maar zou drie jaar later de titel alsnog claimen nadat Lombard naar de UFC ging en de titel dus werd vrijgegeven. Shlemenko won de titel door Maiquel Falcao te verslaan, en wist zijn titel uiteindelijk drie keer met succes te verdedigen. De vierde keren (tegen Brandon Halsey) ging het mis. Halsey won via Rear Naked Choke submission na 35 seconden. Shlemenko (die voor zijn titelverdediging een superfight tegen Tito Ortiz verloor) wist in zijn comeback gevecht wel te winnen. Melvin Manhoef werd via een spinning back fist KO geslagen. Echter bleek later dat Shlemenko zijn testosteron gehalte veel te hoog was. Hij werd drie jaar geschorst en het gevecht werd in een No-Contest omgezet.

Omdat Rusland niet dezelfde regels heeft als de California State Athletic Commission hengelde Shlemenko in zijn thuisland ondertussen de M-1 Global titel binnen. Ook ging hij in beroep tegen zijn straf. Zijn beroep werd in Juli van dit jaar goedgekeurd, waardoor de schorsing werd opgeheven. Shlemenko revancheerde zich kort geleden voor zijn verlies tegen Halsey. Halsey werd in Rusland verslagen binnen een minuut via TKO.

Alexander Shlemenko vs. Vyacheslav Vasilevsky tijdens M-1 Challenge 64:

Het aanvechten van de zaak en het bewijzen in Rusland geeft Shlemenko het recht om het hoofdgevecht te vervullen voor een Bellator MMA evenement. Hij wordt welkom geheten door niemand minder dan debutant en oud UFC Middleweight vechter, Gegard Mousasi.

Houd MMA DNA in de gaten voor meer MMA nieuws!

Comments are closed.

Translate »