breaking news

Vicente Luque pakt short notice gevecht tegen Niko Price in São Paulo

October 6th, 2017 | by Marcel Dorff

Een aantal uren geleden meldden we al dat Luan Chagas niet langer kon vechten tijdens UFC Fight Night 119 in São Paulo, Brazilië tegen Niko Price in verband met een fractuur in zijn voet. Combate weet echter te melden dat de UFC snel heeft gehandeld, en Vicente Luque naar voren heeft geschoven om op 28 Oktober 2017 in het Ginasio do Ibirapuera zijn opwachting te maken tegen Niko Price. Het Welterweight gevecht is de ”featured prelim” van de Preliminary Card.

Niko Price (MMA 10-0-0-1/UFC 2-0-0-1) is een man van de short notice gevechten. Tijdens het laatste evenement van vorig jaar verving hij Sabah Homasi, zijn teamgenoot van American Top Team. Price nam het op tegen Brandon Thatch. Price zei na afloop de gevechten van Thatch goed bekeken te hebben en wist dat zijn zwakte de groundgame was. Price bracht dan ook het gevecht naar de grond en wist laat in de eerste ronde via Arm-Triangle Choke Submission zijn eerste partij binnen de UFC winnend af te sluiten. Begin dit jaar nam Price opnieuw een short notice gevecht aan, ditmaal tegen Alex Morono. Price wist in de laatste seconde van de tweede ronde het gevecht via KO te winnen, echter kreeg het gevecht nog een vervelend staartje voor Price. Price werd positief getest op Marihuana, hierdoor werd het gevecht tegen Morono omgezet in een No-Contest. Tijdens zijn meest recente partij in Augustus pakte Price zijn grootste overwinning tot dusver in zijn carrière. Alan Jouban werd in de eerste ronde via KO verslagen. Price vecht sinds 2012 professioneel MMA en is vooralsnog ongeslagen. Hij vocht voordat hij zijn UFC debuut maken zijn acht partijen voor de organisatie ”Fight Time Promotions” waar hij ook de Welterweight Kampioen was. Price won zes van die acht overwinningen via (T)KO, één via Submission en alleen zijn laatste gevecht voordat hij de overstap naar de UFC maakte ging naar de scorecards.

Vicente Luque (MMA 11-6-1 /UFC 4-2-0) is de UFC binnen gekomen via The Ultimate Fighter 21. In dit seizoen nam zijn team The Blackzilians het op tegen American Top Team. Luque won zijn eerste partij via een Submission in de tweede ronde maar verloor de halve finale via een Split Decision. Toch werd Luque uitgenodigd om te vechten tijdens de TUF Finale. Hij nam het op tegen Michael Graves en verloor via een Unanimous Decision. Daarna ging het een stuk beter voor Luque en wist hij drie partijen op rij te winnen tegen respectievelijk Hayder Hassan (Submission, Anaconda Choke), Alvaro Herrera (Submission, D’Arce Choke), en Héctor Urbina (KO). Zijn partijen tegen Hassan en Urbina leverde hem de Performance of the Night bonus op. En dat Luque iemand is om rekening mee te houden bewees de Braziliaan in November 2016 in New York. Belal Muhammad werd in de eerste ronde via KO gefinisht. Dit leverde Luque ditmaal geen Performance of the Night bonus op, al had deze zeker niet misstaan. Luque keerde vervolgens terug tijdens UFC Londen eerder dit jaar tegen de Engelsman Leon Edwards. Edwards bleek echter na drie rondes te sterk voor Luque waardoor hij een winstreak van vier gevechten verloren zag gaan.

Comments are closed.

Translate »