breaking news

Veteraan Mike Pyle vecht tegen Alex Garcia tijdens UFC 207

October 13th, 2016 | by Marcel Dorff

Waar eerder gisteren het Main Event tussen Nunes en Rousey werd bekend gemaakt, werd afgelopen nacht nog een tweede gevecht aan de UFC 207 card toegevoegd. De ”Dominican Nightmare” Alex Garcia neemt het op tegen Mike Pyle op 30 December 2016 in de T-Mobile Arena te Las Vegas, Nevada.

Alex Garcia (MMA 13-3/UFC 3-2) is afkomstig uit de Dominicaanse Republiek, maar is gevestigd in Canada. Hij traint bij de Tristar Gym van Firas Zahabi. Garcia kwam eind 2013 met een 10-1 record de UFC binnen, en vocht tijdens zijn UFC debuut tegen Ben Wall. Garcia won binnen 50 seconden via KO. Een schitterend debuut dat een vervolg kreeg 4 maanden later. Sean Spencer werd verslagen via Split Decision. Echter kon Garcia zijn winstreak binnen de UFC niet uitbreiden naar drie, Neil Magny verhinderde dat waardoor Garcia tegen zijn eerste nederlaag binnen de UFC aanliep. Vervolgens werd de door blessures geteisterde Mike Swick via Unanimous Decision verslagen, maar werd vervolgens in zijn laatste gevecht verloren. Sean Strickland wist Garcia via TKO te finishen. Een overwinning op een veteraan als Mike Pyle zou veel betekenen voor Alex Garcia.

Mike Pyle (MMA 27-12-1/UFC 10-7-0) is niet weg te denken binnen de UFC. De man met het matje in zijn nek zit al sinds 2009 bij de organisatie. Daarvoor vocht hij voor organisaties als de IFL, Strikeforce, Elite XC en was hij kampioen bij de WEC. Pyle mag als echte gatekeeper worden gezien in de UFC. Niet spectaculair, maar pakt zijn overwinningen wanneer deze nodig zijn. Zijn meest in het oog springende overwinningen binnen de UFC zijn die tegen John Hathaway en Rick Story. Pyle vocht dit jaar al tweemaal. Tegen Sean Spencer werd via TKO in de derde ronde gewonnen. Dit leverde beide mannen de Fight of the Night bonus op. Helaas in zijn laatste partij afgelopen zomer verloor Pyle via KO in de tweede ronde tegen de nog altijd ongeslagen Alberto Mina.

14694709_1342305232455286_93327096_n

Leave a Reply

Translate »