breaking news

Veronica Macedo treft Amanda Lemos tijdens UFC Busan

October 6th, 2019 | by Marcel Dorff
Veronica Macedo treft Amanda Lemos tijdens UFC Busan
UFC
0

De UFC heeft een Flyweight gevecht toegevoegd aan de UFC Fight Night 165 card in Busan, Zuid-Korea. De Venezolaanse Veronica Macedo zal haar opwachting maken tegen Amanda Lemos. Beide vrouwen treffen elkaar in de Octagon van de Sajik Arena op de Preliminary Card. Het gevecht zal plaatsvinden op 21 December 2019. Combate maakte de partij bekend.

Veronica Macedo (MMA 6-3-1/UFC 1-3-0) kwam in September 2016 de UFC binnen. Macedo verving de geblesseerde Germaine de Randamie tegen Ashlee Evans-Smith in Hamburg. De Venezolaanse die inmiddels al een tijdje in Polen traint staat bekend om haar sterke groundgame en is maar liefst vijfmaal USA National Champion in Taekwondo. Macedo liet ook tijdens haar UFC debuut zien dat ze een hele gevaarlijke submission game heeft, maar Evans-Smith was te ervaren en te wel oplettend om erin vast te komen. Macedo verloor uiteindelijk via TKO in de derde ronde. Macedo zou vervolgens terugkeren tijdens UFC Londen in Maart 2017 tegen Lina Länsberg. Echter zei Macedo om onbekende redenen af en zou ze niet vechten. Hierdoor keerde ze pas in Mei 2018 terug in de Octagon tegen promotionele nieuwkomer Andrea Lee. Macedo wist wederom niet te overtuigen en verloor via Unanimous Decision. Macedo zou vervolgens haar opwachting maken in Buenos Aires tegen Maryna Moroz, maar moest afzeggen in verband met een blessure. Hierdoor keerde ze pas terug in Februari 2019 tijdens UFC Praag. Wederom kon Macedo niet overtuigen en verloor ze ditmaal via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Macedo kreeg vervolgens een nieuwe kans van de UFC. Ze werd gematcht tegen Rachael Ostovich tijdens UFC Montevideo in Augustus 2019. Echter raakte Ostovich geblesseerd en werd vervangen door Polyana Viana. Macedo pakte haar eerste overwinning in de UFC door Viana na iets meer dan een minuut te finishen via Armbar Submission. Macedo won de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Amanda Lemos (MMA 6-1-1/UFC 0-1-0) traint samen met de Marajó Brothers (Iuri & Ildemar Alcantara). Lemos staat bekend om haar KO power en besliste vijf van haar in totaal zes overwinningen via KO. Lemos won in 2015 de prestigieuze Jungle Fight titel in Brazilië. Ze versloeg Carolina Cunha via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde. Vervolgens wist Lemos haar titel te verdedigen via een Draw tegen Mayra Cantuaria. Echter won Lemos de rematch wel. Via KO in de derde ronde bleef Lemos de Jungle Fight Kampioene. Lemos maakte vervolgens tijdens UFC Glasgow in Juli 2017 haar opwachting op short notice tegen Leslie Smith. Lemos verloor via TKO in de tweede ronde. De Braziliaanse werd vervolgens twee jaar geschorst in verband met een USADA overtreding.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »