breaking news

Verliezend halve finalisten Michel Batista en Maurice Greene treffen elkaar tijdens de TUF 28 Finale

November 29th, 2018 | by Redactie
Verliezend halve finalisten Michel Batista en Maurice Greene treffen elkaar tijdens de TUF 28 Finale
UFC
0

De UFC heeft een Heavyweight gevecht toegevoegd aan de Preliminary Card voor aankomende vrijdag tijdens de TUF 28 Finale in Las Vegas, Nevada. De Cubaanse worstelaar Michel Batista treft voormalig LFA Heavyweight titeluitdager Maurice Greene in de Octagon van het Palms Casino Resort. Beide mannen verloren hun halve finale tijdens TUF 28 en krijgen nu de kans om zichzelf te bewijzen op de Prelims.

Michel Batista (MMA 4-0-0-1/UFC 0-0-0-0) is een worstelaar die in 2008 een gooi deed naar Olympisch goud in Beijing. Batista slaagde niet in deze opzet maar wist wel onder andere bij de Pan American Games een jaar eerder de gouden plak te veroveren. Doordat Batista vooral in het worstelen zijn sporen verdiende debuteerde hij pas in 2016 op 32 jarige leeftijd in het MMA. Batista won drie van zijn eerste vier gevechten (een eindigde in een No Contest) waarna hij een contract tekende bij de Titan FC organisatie. Batista had een succesvol debuut in December 2017 door Edison Lopes via Unanimous Decision te verslaan. Batista deed vervolgens auditie voor het 28ste seizoen van The Ultimate Fighter. Batista werd toegelaten en vocht in zijn kwartfinale partij tegen Josh Parisian. Batista domineerde worstelend het gevecht en won uiteindelijk via TKO in de tweede ronde. Hierna mocht de Cubaan proberen in de halve finale Justin Frazier te verslaan. Echter kwam Batista totaal niet in zijn spel en verloor hij laat in de eerste ronde via TKO. Batista maakt nu zijn UFC debuut als ongeslagen vechter (TUF gevechten op de finale na tellen niet mee voor het Pro-Record).

Embed from Getty Images

Maurice Greene (MMA 5-2/UFC 0-0) is een Amerikaanse MMA vechter die in 2012 zijn Pro-MMA debuut maakte bij de Flawless FC organisatie. Greene won zijn debuut via Unanimous Decision tegen Ed Carpenter. Na vervolgens verloren te hebben van Dan Charles kwam Greene eenmaal uit voor de King of the Cage organisatie. Daar pakte hij via Triangle Choke Submission in de eerste ronde de overwinning tegen Kevin Asplund. Na vervolgens een succesvol debuut te hebben gemaakt voor de Legacy FC organisatie met een 25 seconden KO tegen Zach Thumb zou Greene vechten voor de nieuwe LFA organisatie. Daar won hij wederom via Triangle Choke Submission in de eerste ronde tegen Jermaine McDermott. Vervolgens zou Greene bij een andere organisatie van Parnell Davis winnen om vervolgens terug te keren bij LFA en voor de titel te vechten tegen Kampioen Jeff Hughes. Greene verloor via Unanimous Decision. Vervolgens deed “The Crochet Boss” auditie voor het 28ste seizoen van The Ultimate Fighter. Greene werd als een van de favorieten toegelaten. Tijdens zijn kwartfinale partij maakte Greene zijn “hype” waar door Przemyslaw Mysiala te verslaan via KO in de eerste ronde. Greene liet vervolgens weten dat hij tegen Juan Espino wilde vechten. Greene kreeg zijn gewenste gevecht echter liep de uitkomst voor de Amerikaan anders dan hij had gehoopt. Espino sloeg Greene vroeg in de eerste ronde knockdown en versloeg hem via Rear Naked Choke Submission. Greene krijgt nu de kans zich te revancheren tegen Michel Batista.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Tweet 20

Comments are closed.