breaking news

Verliezend halve finalisten John Gunther en Allan Zuniga treffen elkaar tijdens de TUF 27 Finale

June 28th, 2018 | by Marcel Dorff
Verliezend halve finalisten John Gunther en Allan Zuniga treffen elkaar tijdens de TUF 27 Finale
UFC
0

De UFC heeft een Lightweight partij toegevoegd aan de TUF 27 Finale op 6 Juli 2018 in Las Vegas, Nevada. Beide TUF 27 verliezend halve finalisten in het Lightweight toernooi zullen het tegen elkaar opnemen. De Amerikaan John Gunther maakt zijn opwachting tegen de Costa Ricaan Allan Zuniga. Beide Team Miocic vechters treffen elkaar in de Octagon van het Pearl Theatre op de Preliminary Card.

John Gunther (MMA 6-0/UFC 0-0) is een MMA vechter die traint in Cleveland, Ohio bij Strong Style Fight Team. Na een hoopvolle amateur carrière van twee jaar maakte Gunther in 2015 de overstap naar het Pro circuit. Gunther die in het dagelijkse leven ook Alpaca scheerder is, maakte zijn debuut in de NAAFS organisatie tegen Xavier Nash. Die partij werd via Unanimous Decision gewonnen. Gunther maakte vervolgens furore bij de Big Guns organisatie een onderdeel van de RFO promotie. Gunther won al zijn partijen en deed vervolgens auditie voor het 27ste seizoen van The Ultimate Fighter. Gunther behoorde tot een van de zestien deelnemers en kwam terecht bij Team Miocic (Gunther is buiten TUF ook een teamgenoot van Miocic). Gunther verloor gelijk zijn eerste gevecht binnen een aantal seconden van Joe Giannetti via Guillotine Choke Submission. Gunther was echter strijdbaar en vroeg aan Dana White om een herkansing. Die herkansing kwam er door blessures in het andere team. Gunther vocht tijdens de halve finale tegen Mike Trizano. Trizano was echter te sterk via Unanimous Decision. Nu krijgt Gunther alsnog de kans van de UFC om zijn officiële UFC debuut te maken.

Embed from Getty Images

Allan Zuniga (MMA 13-0/UFC 0-0) is een Costa Ricaanse MMA vechter. Zuniga maakte al in 2010 zijn Pro-MMA debuut. Zo wist hij in het regionale Costa Ricaanse circuit furore te maken en iedereen te verslaan. Zuniga werd vervolgens gecontracteerd door het hoog aangeschreven Center Real Fights. Ook daar wist Zuniga zijn mannetje te staan. Zo versloeg hij onder meer Cristian Soto Sevilla en Jorge Lopez. Nadat Zuniga ook van de inmiddels Mexicaanse Combate ster Levy Marroquin had gewonnen nam hij het op tegen voormalig UFC vechter Marcin Bandel. Bandel werd verslagen via Unanimous Decision. Zuniga keerde daarna nog eenmaal terug bij de Center Real Fights organisatie en pakte een KO overwinning. De Costa Ricaan deed vervolgens auditie voor TUF 27. Hij werd toegelaten en gematcht in de kwartfinale tegen de Ier Richie Smullen. Een gevecht kwam er echter niet omdat Smullen last had van hevige krampaanvallen. Hierdoor mocht Zuniga zonder te vechten door naar de halve finales. Hierin kwam hij Joe Giannetti tegen. Giannetti was echter te sterk en finishte Zuniga via Anaconda Choke Submission in de eerste ronde. Zuniga mag nu zijn officiële UFC debuut gaan maken.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA volgen voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »