breaking news

Veel haat bij UFC Summer Kick-Off persconferentie

May 13th, 2017 | by Stefan Van Erp

Gisteren hield de UFC een persconferentie om haar plannen voor de zomer door te nemen. Er werden gevechten aangekondigd en er was voor de pers ruimte om vragen te stellen aan de aanwezige vechters. De gemoederen liepen regelmatig hoog op. 

Haat
Wat vooral opviel was de onderlinge haat die men tegenwoordig schijnt te moeten hebben voor elkaar. Dat Jon Jones en Daniel Cormier elkaar niet kunnen luchten was al bekend. Ook gisteren was dat niet anders. Zo gooide Cormier een fles water naar Jones voordat de persconferentie begonnen. Ook tijdens de persconferentie ging het nog even door.

Ook UFC nieuwkomer Justin Gaethje en Michael Johnson raakten in een verhitte discussie. Johnson liet Gaethje weten dat de UFC een stap te hoog voor hem is en dat hij de Octagon instapt om iemand te vermoorden.

Daarna was het de beurt aan Kevin Lee en Michael Chiesa. Dit liep totaal uit de hand. Lee benoemde de moeder van Chiesa die op zijn beurt door het lint ging. Hij vloog op Lee af, Lee stond ook op en deelde een klap uit aan Chiesa. Beide heren werden direct van het podium verwijderd.

Daarna was het de beurt aan Amanda Nunes en Valentina Shevchenko. Tijdens de persconferentie liepen de gemoederen tussen beide dames al wat op maar dit kwam echt tot uiting tijdens de staredown. Nunes en Shevchenko kwamen kort bij elkaar waarbij het leek dat Shevchenko Nunes in het gezicht raakte. Daarop deelde Nunes een tik uit aan Shevchenko.

Uitzondering op de regel
Er zijn ook vechters die nog wel respect hebben voor elkaar. Zoals altijd was Karolina Kowalkiewicz de rust zelve en toonde zij veel respect naar haar tegenstandster Claudia Gadelha. Ook Chris Weidman en Kelvin Gastelum waren erg respectvol tegen elkaar. Zij lieten zien dat het niet nodig is om elkaar de huid vol te schelden. Het lijkt tegenwoordig een uitzondering te zijn wanneer vechters respectvol met elkaar omgaan. Het verkopen van een gevecht gaat naast het elkaar verbaal uitdagen tegenwoordig zelfs gepaard met fysiek geweld. Een trend die de sport geen betere naam gaat geven.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »