breaking news

Vanessa Melo vervangt Duda Santana tegen Sarah Alpar tijdens UFC Oklahoma City

February 16th, 2020 | by Marcel Dorff
Vanessa Melo vervangt Duda Santana tegen Sarah Alpar tijdens UFC Oklahoma City
UFC
0

Vanessa Melo heeft voor de derde keer in haar nog prille UFC carrière een short notice gevecht aangenomen. De Braziliaanse maakt haar opwachting op 2 mei 2020 tijdens UFC Fight Night 174 in Oklahoma City, Oklahoma. In de Bantamweight divisie vervangt ze haar landgenote Duda Santana en treft ze UFC debutante Sarah Alpar in de Octagon van de Chesapeake Energy Arena. De verandering werd bekend gemaakt door Combate.

Sarah Alpar (MMA 9-4/UFC 0-0) is een Amerikaanse MMA vechtster die in 2011 haar Pro-MMA carrière startte. Alpar won vier van haar eerste zeven gevechten met onder andere een overwinning tegen UFC veterane Jocelyn Jones-Lybarger. Alpar zou vervolgens meerdere titel winnen in het regionale Amerikaanse circuit. Zo werd bij de Sugar Creek Showdown organisatie zowel de Flyweight als Bantamweight titel gepakt. Eveneens werd tussen beide titel in ook de XFN titel gepakt. Vervolgens werd Alpar gecontracteerd door de LFA organisatie. In November 2018 mocht ze daar vechten voor de vacante Bantamweight titel tegen Joselyne Edwards. Alpar pakte de titel via een Split Decision overwinning. Vervolgens werd ze uitgenodigd om deel te nemen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Alpar nam het op tegen Shanna Young. Young ging als favoriet de partij in, maar kon die rol niet waarmaken. Alpar versloeg Young via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Dana White was enthousiast en gaf Alpar een contract bij de UFC. Wel liet hij weten dat het een goed idee te vinden dat Alpar niet meer in de Bantamweight divisie, maar in de Flyweight divisie gaat uitkomen. Voor haar eerste partij in de UFC zou Alpar nog in de Bantamweight divisie blijven. Alpar werd gematcht tegen Duda Santana tijdens UFC Oklahoma City. Echter trok de Braziliaanse zich om onbekende redenen terug en werd vervangen door Vanessa Melo.

Embed from Getty Images

Vanessa Melo (MMA 10-7/UFC 0-2) is een Braziliaanse MMA vechtster die in 2011 haar Pro-MMA carrière startte. Melo kende een zeer moeilijke start in haar eerste drie jaren als professional. Zo won ze drie van in totaal zeven gevechten. Echter wist Melo in 2015 het tij te keren en wist ze onder meer huidig UFC vechtster en voormalig Cage Warriors kampioene Molly McCann via Unanimous Decision te verslaan. Vervolgens werd nog eenmaal verloren tijdens een Cage evenement in Finland via Split Decision. Melo wist sindsdien vijfmaal achter elkaar te winnen. Onder meer de SFT titel werd gewonnen tegen Daiane Firmino en ook werden Mariana Morais en MMA veterane Jan Finney verslagen. Melo nam vervolgens haar winstreak van vijf gevechten tijdens UFC Mexico City mee de Octagon in tegen Irene Aldana. Aldana was echter via Unanimous Decision te sterk voor de Braziliaanse. Melo zou vervolgens in November 2019 tijdens UFC São Paulo op short notice terugkeren in de Octagon tegen Tracy Cortez. Cortez was via Unanimous Decision te sterk.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »