breaking news

Vanessa Melo maakt short notice debuut tegen Irene Aldana tijdens UFC Mexico City

September 11th, 2019 | by Redactie
Vanessa Melo maakt short notice debuut tegen Irene Aldana tijdens UFC Mexico City
UFC
0

Marion Reneau zal niet langer vechten tijdens UFC Mexico City op 21 September 2019. De Amerikaanse zal worden vervangen door promotionele nieuwkomer Vanessa Melo zo weet AG Fight te melden. Melo neemt het op tegen publiekslievelinge Irene Aldana in de Octagon van de Arena Ciudad de Mexico in de Bantamweight divisie. Het gevecht maakt deel uit van de Main Card van UFC Fight Night 159.

Irene Aldana (MMA 10-5/UFC 3-3) wordt samen met Alexa Grasso gezien als dé toekomst van het MMA voor vrouwen in Mexico. Aldana werkte zich in Invicta FC op als een van de beste vechtsters in de Bantamweightklasse. In haar eerste twee gevechten voor de organisatie versloeg ze zowel Peggy Morgan als Colleen Schneider via Submission (RNC) in de eerste ronde. Genoeg reden voor Invicta FC om de Mexicaanse een titelgevecht aan te bieden tegen Tonya Evinger. Evinger won via TKO in de vierde ronde en verdedigde dus haar titel. Aldana kwam echter keihard terug en wist haar daarop volgende gevechten beiden te winnen via TKO in de eerste ronde. Jessamyn Duke en Faith van Duin werden verslagen. Eind 2016 werd ze opgepikt door de UFC, en maakte ze tijdens het voorlaatste evenement van 2016 in Sacramento haar debuut tegen Leslie Smith. In een gevecht dat door de UFC werd beloond met Fight of the Night was Leslie Smith iets beter dan de Mexicaanse. Aldana verloor het gevecht via Unanimous Decision, en ging vervolgens op zoek naar eerherstel tegen Katlyn Chookagian. Tijdens UFC 210 in Buffalo, New York vochten beide vrouwen tegen elkaar. Chookagian won een zeer evenwichtig gevecht via Split Decision. Hierdoor was Aldana nog steeds op zoek naar haar eerste UFC overwinning in haar derde gevecht voor de organisatie. Tijdens UFC St.Louis in Januari 2018 wist Aldana eindelijk die overwinning te pakken. Via een dominante Unanimous Decision werd gewonnen van Talita Bernardo. Aldana zou het vervolgens opnemen tegen Bethe Correira tijdens UFC 227 in Augustus 2018. Echter werd Correia in verband met een blessure aan haar oog niet goedgekeurd om te mogen vechten. Hierdoor werd het gevecht gecanceld. Aldana maakte vervolgens haar opwachting tegen Lucie Pudilova tijdens UFC 228. Via Split Decision won Aldana in een fantastische partij. Aldana werd vervolgens wederom aan Bethe Correia gekoppeld. In Mei 2019 won Aldana in de derde ronde via een Armbar Submission. Aldana kon haar goede reeks in Juli 2019 echter niet voortzetten. Raquel Pennington was in een gelijkwaardige partij te sterk via Unanimous Decision. Aldana zou vervolgens in September 2019 in Mexico City vechten tegen Marion Reneau. Echter meldde Reneau zich af voor de partij en werd Vanessa Melo de nieuwe opponente.

Embed from Getty Images

Vanessa Melo (MMA 10-5/UFC 0-0) is een Braziliaanse MMA vechtster die in 2011 haar Pro-MMA carrière startte. Melo kende een zeer moeilijke start in haar eerste drie jaren als professional. Zo won ze drie van in totaal zeven gevechten. Echter wist Melo in 2015 het tij te keren en wist ze onder meer huidig UFC vechtster en voormalig Cage Warriors kampioene Molly McCann via Unanimous Decision te verslaan. Vervolgens werd nog eenmaal verloren tijdens een Cage evenement in Finland via Split Decision. Melo wist sindsdien vijfmaal achter elkaar te winnen. Onder meer de SFT titel werd gewonnen tegen Daiane Firmino en ook werden Mariana Morais en MMA veterane Jan Finney verslagen. Melo neemt haar winstreak van vijf gevechten tijdens UFC Mexico City mee de Octagon in.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.