breaking news

Vanaf 1 januari 2020 geen technieken naar het hoofd bij jeugdpartijen

December 29th, 2019 | by Lennart Van Arendonk
Vanaf 1 januari 2020 geen technieken naar het hoofd bij jeugdpartijen
Combat Sports
0

Vanaf 1 januari 2020 mogen atleten die in Nederland strijden tijdens een kickboks-, thaiboks- en MMA-wedstrijd niet meer uithalen naar het hoofd. De afgelopen jaren is er veel discussie geweest rondom dit onderwerp en hebben onderzoekers de gevaren in kaart gebracht van de schadelijke gevolgen van een hoofdtrauma. Het nieuws is al even bekend, maar nu staat deze regel voor de deur.

Vechtsportautoriteit is duidelijk met de regels: “Per 1 januari 2020 worden voor alle jeugd tot 18 jaar in Nederland technieken naar het hoofd verboden. Daarmee heeft de maatregel zijn definitieve vorm gekregen.
De enige uitzondering die gemaakt wordt is dat sporters die in 2019 17 jaar oud werden, en in een volwassen klasse (Nw, C, B, A) hebben gevochten, niet teruggaan naar de Jeugdklasse. Hij of zij blijft in de maanden van 2020 waarin hij of zij nog 17 is, in de volwassen klasse uitkomen. Dat een vechter voor deze uitzondering in aanmerking komt, moet middels het Fightpassport bij de bond worden aangetoond.”

Ook schrijft de vechtsportautoriteit dat het dragen van hoofdbeschermers niet voldoende bescherming bied. Een klap of trap op deze bescherming zou ook schadelijk zijn voor de hersens.

De nieuwe regel zal veel verandering geven in het huidige wedstrijdcircuit. Veel opkomende talenten moeten het hebben van deze stoten of trappen. Daarnaast zal de overstap naar het grote podium veel anders zijn omdat er vervolgens een heel nieuw techniekenpakket komt kijken.

<strong> MMA DNA is ook actief op <a href=”https://www.youtube.com/channel/UCnrctWWMVGMPbxWTYQA_C_Q“>Youtube</a>! Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswereld uit binnen- en buitenland!</strong>

Comments are closed.

Translate »