breaking news

Van Roosmalen domineert en verdedigt titel succesvol

April 1st, 2018 | by Stefan Van Erp
Van Roosmalen domineert en verdedigt titel succesvol
GLORY
0

Robin van Roosmalen heeft zijn GLORY Featherweight titel succesvol verdedigt. In Los Angeles stond van Roosmalen afgelopen nacht tegenover Kevin VanNostrand in het Main Event van GLORY 52. Van Roosmalen bleeft met deze overwinning ongeslagen in de Featherweight divisie.

Aanvallend begin VanNostrand
VanNostrand wist dat als hij deze partij zou winnen het in het begin moest gebeuren. Hij schoot dan ook uit de startblokken met zijn onorthodoxe karate stijl. Van Roosmalen bleef rustig en wist de meeste stoten en trappen te blokken. Echter kwam er een directe stoot van VanNostrand goed door op de neus van van Roomalen. Dit levert de Nederlander een bloedneus op. VanNostrand probeerde vooral met harde knieën van Roosmalen in de problemen te brengen maar dit gebeurde geen moment in de partij.

Leeuw vs. prooi
Van Roosmalen vecht op de voor hem zo karakteristieke manier. Als een leeuw die zijn prooi opjaagt zet van Roosmalen een streep en heeft hij maar 1 stand; in zijn vooruit. Van Roosmalen weet de benen van VanNostrand goed te bewerken waardoor de Amerikaan zijn dekking een aantal keer liet zakken. Hierop anticipeerde van Roosmalen weer door het hoofd van de Amerikaan op te zoeken. Van Roosmalen, die naast zijn vader William in zijn hoek ook werd bijgestaan door Mike Passenier, liet zien dat hij echt een maat te groot was voor VanNostrand. Uiteindelijk weet van Roosmalen te winnen via een duidelijke Unanimous Decision.

De toekomst
Na de partij gaf van Roosmalen aan dat hij de absolute koning van de divisie is en dat hij wederom heeft bewezen dat er verschillende levels in deze sport zijn. In de wandelgangen wordt al gefluisterd dat van Roosmalen interesse heeft in de Welterweight divisie. Van Roosmalen heeft al een unicum te pakken door in twee verschillende gewichtsklassen de titel te hebben gepakt. Van Roosmalen heeft net een nieuw contract getekend en het lijkt ook zijn laatste contract voor GLORY te zijn. Hij heeft er geen geheim van gemaakt graag een carrière in het MMA te beginnen.

Volg MMA DNA voor al het Kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »