breaking news

Valérie Létourneau stapt over naar Bellator

April 24th, 2017 | by Redactie

De Womens Flyweight divisie bij Bellator heeft er een serieuze kandidaat voor de titel bij. Valérie heeft vandaag een contract voor meerdere gevechten ondertekend en is na haar vertrek bij de UFC nu officieel onderdeel van het Bellator rooster.

Sinds het begin van haar carriere is zij een zware uitdaging nooit uit de weg gegaan. Zo vocht ze in het prille begin van haar carriere tegen Sarah Kaufman, Alexis Davis en Cláudia Gadelha, zoals we nu weten stuk voor stuk toppers in het vrouwen MMA.

Létourneau kwam via The Ultimate Fighter bij de UFC terecht. Ze zou echter geen rol van betekenis spelen tijdens het 18e seizoen van de serie daar Roxanne Modafferi te sterk bleek te zijn.
Toch kreeg “Trouble” een UFC contract aangeboden en op 14 juni 2014 was haar eerste gevecht in de UFC een feit, in de Bantamweight divisie was ze een maatje te groot voor tegenstander Elizabeth Philips. Het volgende gevecht van Létourneau vond plaats in de Strawweight divisie, dit keer zou Jessica Rakoczy tekort komen om het de Canadese lastig te maken. Nadat ook Maryna Moroz werd verslagen kreeg ze loon naar werken en mocht ze aantreden voor een titelgevecht tegen Joanna Jedrzejczyk, maar zou destijds na 5 harde rondes het onderspit delven.

Na het verloren titelgevecht zou Valérie het eerste gevecht ooit in de Womens Flyweight divisie vechten tegen Joanne Calderwood. Daardoor vocht de Canadese tijdens haar UFC periode in drie verschillende gewichtsklasses.

Op 3 maart jongstleden kroonde Bellator haar eerste Womens Featherweight kampioene in Julia Budd. Het ligt in de lijn der verwachting dat ook het gevecht om de Womens Flyweight titel niet meer lang op zich laat wachten. De ijzersterke Ilima-Lei Macfarlane wordt door velen genoemd als belangrijkste kandidiaat om voor deze felbegeerde titel te mogen vechten. Of Valérie Létourneau de tegenstander van Macfarlane zal worden is nog niet bekend. Er zijn meer kapers op de kust waaronder de ongeslagen Anastasia Yankova. Er wordt op dit moment ook over een gevecht tegen Veta Arteaga gesproken, het gevecht zou aan het eind van de zomer plaatsvinden.

Volg MMA DNA voor het laatste MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »