breaking news

Valérie Létourneau maakt Bellator MMA debuut tegen Emily Ducote

May 1st, 2017 | by Redactie

Zojuist maakte voormalig UFC Women’s Strawweight titeluitdaagster Valérie Létourneau bekend tijdens ”The MMA Hour” dat ze op 14 Juli 2017 haar Bellator MMA debuut zal maken. In de Flyweight divisie neemt de Frans-Canadese het op tegen de Amerikaanse Emily Ducote. Beide dames treffen elkaar op de Main Card van Bellator 181 in het WinStar World Casino & Resort te Thackerville, Oklahoma.

Valérie Létourneau (MMA 8-6/Bellator 0-0) kwam in 2014 met een 5-3 record de UFC binnen. De Frans-Canadese had een jaar eerder geprobeerd om via TUF 18 de UFC binnen te komen. Dit mislukte nadat in de eliminatieronde verloren werd van Roxanne Modaferri. De UFC gaf Létourneau een nieuwe kans die ze met beide handen greep. Voor eigen publiek werd gewonnen via Split Decision van Elizabeth Phillips. Létourneau die debuteerde op Bantamweight is van nature eigenlijk een Flyweight, maar omdat de UFC die divisie niet heeft ging Létourneau nog een gewichtsklasse omlaag naar Strawweight. Daar won ze haar Strawweight debuut via Unanimous Decision tegen Jessica Rakoczy. En nadat in Augustus 2015 ook werd gewonnen van de tot dan ongeslagen Maryna Moroz mocht Létourneau in November 2015 vechten voor de UFC Women’s Strawweight titel tegen Kampioene Joanna Jedrzejczyk. De Poolse Jedrzejczyk zou uiteindelijk winnen via Unanimous Decision. Vervolgens werd door de UFC een eenmalige partij op Women’s Flyweight georganiseerd. Valérie Létourneau en Joanne Calderwood kregen de primeur. Via TKO in de derde ronde verloor Létourneau het tot noch toe enige Women’s Flyweight gevecht in de UFC. In December 2016 vocht Létourneau haar laatste (maar wie wist dat op dat moment) gevecht in de Octagon. Tegen Viviane Pereira werd verrassend verloren via Split Decision. Nu mag Létourneau zich gaan bewijzen in de Bellator MMA Flyweight divisie.

Emily Ducote (MMA 5-2/Bellator 3-1) is een Amerikaanse vechtster die uitkomt voor American Top Team Oklahoma City. In 2016 kwam ze met een 2-1 record de Bellator organisatie binnen. Tijdens haar debuut imponeerde Ducote met een overwinning tegen Bruna Vargas. Vroeg in de tweede ronde wist Ducote haar tegenstandster via een Rear Naked Choke Submission te finishen. Nog geen twee maanden later wist Ducote opnieuw een overwinning op haar naam te schrijven. Ditmaal werd opnieuw in de tweede ronde via Submission (ditmaal een Armbar) gewonnen van Kenya Miranda da Silva. Dit leverde Ducote een gevecht op tegen de ongeslagen Hawaiïaanse Ilima-Lei Macfarlane. Macfarlane was echter beter en won het gevecht via Unanimous Decision. In Maart dit jaar revancheerde Ducote zich met een Rear Naked Choke Submission overwinning in de eerste ronde tegen Katy Collins.

Tweet 20

Comments are closed.