breaking news

Valentina Shevchenko vs. Joanna Jedrzejczyk voor de vacante Flyweight titel in Toronto

September 21st, 2018 | by Marcel Dorff
Valentina Shevchenko vs. Joanna Jedrzejczyk voor de vacante Flyweight titel in Toronto
UFC
0

De Kirgizische Valentina Shevchenko zal strijden om de vacante Flyweight titel tegen voormalig UFC Women’s Strawweight Kampioene Joanna Jedrzejczyk. Beide vrouwen ontmoeten elkaar in de Octagon tijdens UFC 231 in Toronto. In het MMA wordt het de eerste ontmoeting, echter hebben beide vrouwen in het Muay Thai/Kickboksen al driemaal tegen elkaar gevochten. Driemaal was Shevchenko de sterkste. Het gevecht om de vacante titel zal op 8 december aanstaande plaatsvinden.

Valentina Shevchenko (MMA 15-3/UFC 4-2) vecht sinds 2015 voor de UFC, en heeft in die tijd al een aantal memorabele wedstrijden gevochten. Shevchenko kwam in December 2015 de UFC binnen als late replacement voor Germaine de Randamie tegen Sarah Kaufman. Shevchenko greep meteen haar kans en won het gevecht van de hooggerankte Kaufman via Split Decision. Vervolgens werd ze in Maart 2016 gematcht tegen de inmiddels Women’s Bantamweight Kampioene Amanda Nunes. Nunes was beter in de eerste twee rondes, maar Shevchenko pakte de laatste ronde. Dit was te weinig, sowieso gezien het feit dat Nunes de tweede ronde op sommige scorecards met 10-8 won. Nunes mocht voor de titel vechten tegen Miesha Tate, en zou de titel pakken. Shevchenko mocht het opnemen tijdens het Main Event van UFC on FOX 20 tegen Holly Holm, de vrouw die even daarvoor haar titel verloor aan Miesha Tate. Shevchenko wist als underdog vriend en vijand te verrassen door Holm te verslaan via Unanimous Decision. Shevchenko werd vervolgens gekoppeld aan Julianna Peña. De winnares van het gevecht zou zich waarschijnlijk verzekeren van een toekomstig titelgevecht tegen Amanda Nunes. Shevchenko had het moeilijk in het begin, maar wist via Armbar Submission (van onderop) Peña tot aftikken te dwingen en zichzelf van een titelgevecht en rematch tegen Amanda Nunes te verzekeren. Deze had plaats moeten vinden op 8 Juli 2017, echter meldde Nunes zich een paar uur voor het gevecht ziek waardoor het gevecht nu in September 2017 werd gevochten. Nunes won uiteindelijk na vijf rondes via een controversiële Split Decision. Shevchenko ging vervolgens een gewichtsklasse omlaag en debuteerde in de Flyweight divisie in Februari 2018 tegen de Braziliaanse Priscila Cachoeira. In een van de meest eenzijdige partijen die ooit in de Octagon hebben plaatsgevonden wist Shevchenko het gevecht in de tweede ronde via een Rear Naked Choke Submission te beslissen. Shevchenko kreeg vervolgens haar gewenste titelgevecht tegen Nicco Montaño tijdens UFC 228 in Dallas. Echter moest Montaño in verband met gezondheidsproblemen de ochtend voor de weging worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Hierdoor kwam het gevecht te vervallen.

Embed from Getty Images

Joanna Jędrzejczyk (MMA 15-2/UFC 9-2) staat bekend om haar fenomenale stoten. Haar Muay Thai- en Kickboksvaardigheden zorgen er voor dat al haar tegenstanders in hun achteruit moeten. In haar actieve kickbokscarrière heeft Joanna 29 partijen gevochten. Hiervan won zij er 27 en verloor er 2. Joanna begon met professioneel MMA in 2012. Na 6 partijen bij diverse organisaties stapte ze over naar de UFC. Na overwinningen op respectievelijk Juliana Lima (Unanimous Decision) en Cláudia Gadelha (Controversiële Split Decision) mocht ze vechten voor de UFC Women’s Strawweight titel tijdens UFC 185 tegen Carla Esparza. In een partij die ze vanaf de eerste seconde domineerde maakte scheidsrechter Don Turnage in de tweede ronde een einde aan de partij omdat Esparza zich niet meer kon verdedigen tegen een windvlaag aan stoten van Jędrzejczyk. Sinds Joanna in het bezit is van de titel heeft ze deze nog vijfmaal succesvol verdedigt. In Berlijn werd Jessica Penne bijna identiek aan Carla Esparza compleet gedomineerd en gefinisht via TKO. Vervolgens werd in 2015 in Australië gewonnen van Valérie Létourneau via Unanimous Decision. Tijdens International Fight Week in 2016 stond de rematch met rivale Cláudia Gadelha op het programma. Na de eerste 2 ronden te hebben verloren vocht Joanna zich terug in de partij en won zij de laatste 3 ronden om uiteindelijk het gevecht via Unanimous Decision te pakken. Tijdens UFC 205 vocht Joanna Jedrzejczyk tegen haar landgenote Karolina Kowalkiewicz. Op een ronde na wist Joanna het gevecht uiteindelijk vrij eenvoudig naar zich toe te trekken en voor de derde maal achter elkaar via Unanimous Decision te winnen. Daar kwam in Mei 2017 nog een zeer dominante Unanimous Decision bij. Ditmaal stond de Poolse tegenover Jessica Andrade. Andrade had geen schijn van kans en verloor via een duidelijke Unanimous Decision. Jedrzejczyk vocht vervolgens in November 2017 tegen Rose Namajunas. Namajunas wist tot verrassing van veel mensen de Poolse KO te slaan in de eerste ronde. Dit was voor Jedrzejczyk haar eerste verlies in haar MMA carrière. Jedrzejczyk kreeg echter meteen een rematch aangeboden. Tijdens UFC 223 in Brooklyn, New York vocht beide vrouwen wederom tegen elkaar. In een zeer competitief gevecht was het echter wederom Namajunas die won, ditmaal via Unanimous Decision. Jedrzejczyk keerde vervolgens terug tijdens UFC Calgary in Juli 2018 tegen Tecia Torres. Jedrzejczyk won via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »