breaking news

Valentina Shevchenko keert terug tijdens UFC Belem tegen Priscila Cachoeira + meer

December 12th, 2017 | by Marcel Dorff

De Kirgizische Valentina Shevchenko zal op 3 Februari 2018 terugkeren in de Octagon. Shevchenko zal het opnemen in de nieuwe Women’s Flyweight divisie tegen de ongeslagen Braziliaanse debutante Priscila Cachoeira. Dit wist Marcelo Russio van Combate bekend te maken. Eveneens staat er nog een partij in de Women’s Strawweight divisie op het programma tussen Maia Stevenson en Polyana Viana. Beide vrouwen maken hun debuut. UFC Fight Night 125 vind plaats in Belem, Pará, Brazilië in de Octagon van de Arena Guilherme Paraense.

Valentina Shevchenko vs. Priscila Cachoeira

Valentina Shevchenko (MMA 14-3/UFC 3-2) vecht inmiddels anderhalf jaar voor de UFC, en heeft in die tijd al een aantal memorabele wedstrijden gevochten. Shevchenko kwam in December 2015 de UFC binnen als late replacement voor Germaine de Randamie tegen Sarah Kaufman. Shevchenko greep meteen haar kans en won het gevecht van de hooggerankte Kaufman via Split Decision. Vervolgens werd ze in Maart 2016 gematcht tegen de inmiddels Women’s Bantamweight Kampioene Amanda Nunes. Nunes was beter in de eerste twee rondes, maar Shevchenko pakte de laatste ronde. Dit was te weinig, sowieso gezien het feit dat Nunes de tweede ronde op sommige scorecards met 10-8 won. Nunes mocht voor de titel vechten tegen Miesha Tate, en zou de titel pakken. Shevchenko mocht het opnemen tijdens het Main Event van UFC on FOX 20 tegen Holly Holm, de vrouw die even daarvoor haar titel verloor aan Miesha Tate. Shevchenko wist als underdog vriend en vijand te verrassen door Holm te verslaan via Unanimous Decision. Shevchenko werd vervolgens gekoppeld aan Julianna Peña. De winnares van het gevecht zou zich waarschijnlijk verzekeren van een toekomstig titelgevecht tegen Amanda Nunes. Shevchenko had het moeilijk in het begin, maar wist via Armbar Submission (van onderop) Peña tot aftikken te dwingen en zichzelf van een titelgevecht en rematch tegen Amanda Nunes te verzekeren. Deze had plaats moeten vinden op 8 Juli 2017, echter meldde Nunes zich een paar uur voor het gevecht ziek waardoor het gevecht nu in September 2017 werd gevochten. Nunes won uiteindelijk na vijf rondes via een controversiële Split Decision. Shevchenko gaat nu een gewichtsklasse omlaag en zal tijdens UFC Belem haar UFC Flyweight debuut maken.

Priscila Cachoeira (MMA 8-0/UFC 0-0) is een Braziliaanse vechtster die uitkomt voor Paraná Vale Tudo. De ongeslagen vechtster maakt in Februari haar debuut voor de UFC. Cachoeira startte haar Pro-MMA carrière pas in 2016. ”Pedrita” zoals haar bijnaam luidt vocht vooral in Rio de Janeiro en Curitiba. Ze maakt dus ook gelijk haar Pro-MMA debuut in de VS aankomende December. Cachoeira heeft een record van acht overwinningen en geen verliespartijen. In totaal won Cachoeira vier van die acht gevechten via (T)KO, maar ging eveneens zo vaak naar de jugdes scorecards. Tijdens haar laatste gevecht in September 2017 versloeg ze Rosy Duarte via KO. Cachoeira zou eigenlijk haar UFC debuut maken tegen Lauren Murphy tijdens de TUF 26 Finale. Echter kreeg de Braziliaanse haar visum niet rond en werd het gevecht gecanceld.

Maia Stevenson vs. Polyana Viana

Maia Stevenson (MMA 6-4/UFC 0-0) is sinds 2012 actief in het Pro-MMA. Destijds nog bekend als Maia Kahaunaele. Maia Stevenson is getrouwd met voormalig UFC Lightweight vechter Joe Stevenson. Stevenson had met een 1-4 record een matig start van haar carrière, maar heeft inmiddels in de Gladiator Challenge organisatie een winstreak van vijf gevechten opgebouwd. Alle gevechten werden voortijdig beëindigt. De UFC nodigde Stevenson uit voor het 26ste seizoen van TUF. Stevenson had de pech dat ze moest vechten tegen een van dé verrassingen van het seizoen, namelijk Sijara Eubanks. Eubanks won de achtste finale strijd tegen Stevenson via Kimura Submission in de tweede ronde. Hierdoor was Stevenson uitgeschakeld. Echter krijgt ze nu alsnog de kans van de UFC tijdens UFC Belem tegen Polyana Viana.

Polyana Viana (MMA 9-1/UFC 0-0) is een van de nieuwste toevoegingen voor de UFC Women’s Flyweight divisie. De Braziliaanse werd begin December 2017 getekend door de UFC. Viana begon haar MMA carrière in 2013. In het regionale Braziliaanse MMA circuit wist ze een record van 5-1 bij elkaar te vechten waarna de grote Braziliaanse organisatie Jungle Fight aanklopte. In haar tweede gevecht voor die organisatie pakte Viana al de Strawweight titel. Die titel verdedigde ze eenmaal. Vervolgens werd nog een gevecht gewonnen in de WOCS organisatie. Hierna tekende Viana bij de UFC. Met een winstreak van vijf gevechten treed ze in Februari aan tegen Maia Stevenson.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »