breaking news

Utrecht decor voor GLORY 65 met titelgevecht voor Jason Wilnis

April 3rd, 2019 | by Stefan Van Erp
Utrecht decor voor GLORY 65 met titelgevecht voor Jason Wilnis
GLORY
0

GLORY komt weer terug naar Nederland. Op vrijdag 17 mei zal de promotie zijn opwachting gaan maken in de Central Studios in Utrecht. Tijdens dit evenement staan twee titelgevechten op het programma. Zo zal Middleweight kampioen Alex Pereira het op gaan nemen tegen Jason Wilnis. Ook zal er om de lightweight titel gestreden gaan worden. Sitthichai Sitsongpeenong zal zijn titel verdedigen tegen Marat Grigorian. Het is de vijfde keer dat beide heren tegenover elkaar staan. 

Powered by Aiki Budo.

Alex Pereira vs. Jason Wilnis

Alex Pereira begon zijn professionele carrière in 2012. Al snel bleek dat hij een groot talent heeft en zo won hij voor zijn tijd bij GLORY onder anderen de titel bij WGP en WAKO. Sinds 2014 vecht Pereira bij GLORY waar hij debuteerde tegen Sahak Parparyan en wist te winnen via een Decision. Zijn tweede partij won Pereira via KO tegen Dustin Jacoby. Vervolgens verloor de Brazilaan drie partijen op rij waaronder van Justin Wilnis en Yousri Belgaroui voor het Contender toernooi. Na een overwinning op Burim Rama mocht Pereira voor de titel vechten in China tegen Simon Marcus. Door Marcus op een Knockdown te trakteren wist Pereira de titel naar zich toe te trekken via een Decision. Daarna verdedigde hij zijn titel in Rotterdam tegen publiekslieveling Yousri Belgaroui. Door een goed geplaatste knie van Pereira wist hij de wenkbrauw van Belgaroui open te rijten wat vervolgens genoeg was voor de overwinning omdat de dokter Belgaroui niet door liet vechten. Vervolgens vocht Pereira in een directe rematch weer tegen Belgaroui. Via een verwoestende rechterhoek sloeg hij Belgaroui naar het canvas en wist zijn titel te behouden. Daarna was het opnieuw de beurt aan Simon Marcus om het op te nemen tegen Pereira. Wederom was het de Braziliaan die aan het langste eind trok en zo zijn titel wederom succesvol verdedigde.

Jason Wilnis vecht sinds 2012 voor de organisatie vecht begon wisselvallig aan zijn GLORY tijdperk. In zijn eerste 7 partijen wist hij er 3 te winnen en gingen er 4 verloren. Wilnis pakte echter het momentum terug en won 4 partijen op rij waarin hij de titel wist te bemachtigen tegen Simon Marcus. Wilnis verdedigde zijn titel succesvol tegen de Nieuw Zeelander Israel Adesanya via een Unanimous Decision. Daarna trad Wilnis op tegen voormalig kampioen Simon Marcus. In een keiharde partij wist Marcus de jury net iets meer te overtuigen en win via een Split Decision. Wilnis was zijn titel kwijt en moest zich opnieuw gaan richten op de weg naar boven. In zijn partij tegen Yousri Belgaroui in Amsterdam ging het mis voor Wilnis en verloor hij via TKO door een snee in zijn gezicht. Vervolgens nam Wilnis het op tegen Simon Marcus in Denver. Wederom werd het een Split Decision en wederom verloor Wilnis deze partij. Wilnis herpakte zich in zijn volgende partij door tijdens GLORY 63 via een TKO te winnen van Jacob Rodriguez

Sitthichai Sitsongpeenong vs. Marat Grigorian

Sitthichai Sitsongpeenong wordt gezien als 1 van de beste Pound for Pound vechters binnen GLORY. De 26-jarige Thai won in 2016 tijdens GLORY 31 in Amsterdam door Robin van Roosmalen te verslaan via een Split Decision. Sitthichai verdedigde daarna tweemaal succesvol zijn titel tegen Marat Grigorian (Decision) en Dylan Salvador (TKO). Sitthichai staat bekend om zijn gave techniek en harde trappen. Omdat GLORY niet direct een contender voor Sitthichai had besloot de Thai mee te doen aan een toernooi in China. Hier won hij 4 partijen en kroonde zich tot Wu Lin Feng wereldkampioen. Vervolgens had GLORY met Christian Baya een duidelijke contender voor de Thai en mocht hij zich op gaan maken voor zijn derde titelverdediging. Sitthichai overtuigde wederom en wist Baya de hele partij te controleren en uiteindelijk met een Unanimous Decision aan het langste eind te trekken. De volgende die het mocht proberen was toptalent Tyjani Beztati. Dit gevecht werd gehouden tijdens GLORY 53 in Lille. In een attractief gevecht wist Sitthichai de overwinning naar zich toe te trekken via een Decision. Drie maanden later werd de titel wederom met succes verdedigd. Ditmaal was Sitthichai te sterk voor Marat Grigorian. De Thai won via Split Decision. De hegemonie duurt voort voor Sitthichai. Ook tegen Josh Jauncey liet hij zien dat hij een klasse apart is op dit gewicht.

Marat Grigorian vecht al een tijd mee bij GLORY. Zo debuteerde hij tijdens GLORY 2 in Brussel tegen Alex Vogel. Hij won zijn debuut op indrukwekkende wijze via een TKO in de tweede ronde. Grigorian staat bekend om zijn harde lowkicks en scherpe combinaties. Hij won in zijn carrière onder anderen de K-1 Middleweight titel. Hij vocht ook eenmaal voor de titel bij GLORY. Dit was in 2016 tegen Sitthichai Sitsongpeenong. In een spannende partij verloor Grigorian via een Split Decision. Zijn daaropvolgende 2 partijen wist Grigorian te winnen via een TKO en een KO. Grigorian blijft zo in de mix voor een nieuw titelgevecht. Vervolgens won Grigorian het prestigieuze Kunlun Tournament door onder anderen de sterke Thai Superbon Banchamek via KO te verslaan in de finale. Nu leek een titelgevecht slechts een kwestie van tijd. Echter liep hij een blessure aan zijn nek op waardoor hij het niet op kon nemen tegen Sitthichai. Het duurde bijna een jaar voordat Grigorian weer in de ring stond. In Birmingham stond hij tegenover de Chinese debutant Liu Xu. Grigorian was duidelijk een maat te groot en won via een duidelijke Decision. Grigorian mocht vervolgens opnieuw gaan proberen kampioen Sitthichai te verslaan. Helaas voor Grigorian verloor hij via Split Decision. Grigorian herpakte zich uiteindelijk in zijn daarop volgende gevecht in Rotterdam. Grigorian versloeg Christian Baya via Split Decision.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »