breaking news

USADA : ”Nate Diaz heeft niets verkeerd gedaan en komt gewoon in actie tijdens UFC 244”

October 26th, 2019 | by Marcel Dorff
USADA : ”Nate Diaz heeft niets verkeerd gedaan en komt gewoon in actie tijdens UFC 244”
UFC
0

Het verlossende woord is er dan eindelijk uit. Nate Diaz gaat het volgend weekend opnemen tegen Jorge Masvidal. Diaz kwam zelf met het nieuws naar buiten dat er verdachte waardes in zijn bloed is aangetroffen en dat hij dat eerst opgehelderd wilde hebben voordat hij ook maar een voet in de Octagon zou zetten. Dat is nu definitief recht gezet.

Op donderdag kwam Diaz met een ijskoud bericht dat hij niet wenst te vechten totdat de hele USADA kwestie was opgelost. Hij geloofde zelf helemaal niets van de test die USADA had uitgevoerd omdat hij heilig geloofde in zijn onschuld. Diaz weigerde om het gevecht met Masvidal aan te gaan totdat de situatie was opgelost, en dat verlossende woord kwam er uiteindelijk in de ochtend van zaterdag 26 oktober.

Uit onderzoek is gebleken dat de verhoogde levels van SARMS (een substantie die ook in de steroid-wereld voorbij komt) voortkwamen uit een multi-vitamine tablet die Diaz dagelijks neemt. Het was in eerste instantie de bedoeling dat Diaz de test geheim zou moeten houden zodat er na de partij gekeken kon worden wat er precies aan de hand was. Echter, was Diaz het daar niet mee eens en besloot hij het heft in eigen handen te nemen. Hierdoor moest de UFC of USADA er voor zorgen dat Diaz zijn naam schoon werd geveegd voordat UFC 244 van start ging.

Diaz kreeg steun uit verschillende hoeken voor zijn acties in deze merkwaardige situatie. Geen enkele atleet had gekozen voor de route die Diaz gekozen heeft, met in het achterhoofd een salarisstrookje te verliezen waar zich meerdere nullen op bevinden. Het karakteriseert de unieke stijl die zowel Nick als Nate Diaz met zich meedragen.

UFC 244 speelt zich af op zaterdag 2 november in New York. Het hoofdgevecht wordt verzorgd door twee veteranen in de fightgame die hun strepen meer dan verdiend hebben.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »